Antena Meniu Search
x

Perlele de la BAC au șocat profesorii care au avut de corectat lucrări

După ce au citit "operele" unor elevi, la prima probă scrisă de la Bac, profesorii de limba română sunt stupefiaţi. Spun că adolescenţii stau prea mult cu ochii în telefoane şi nu reuşesc să-şi formeze un vocabular în limba română.

de Redactia Observator

la 06.07.2019, 16:18

Vezi și

După ce au citit "operele" unor elevi, la prima probă scrisă de la Bac, profesorii de limba română sunt stupefiaţi. Spun că adolescenţii stau prea mult cu ochii în telefoane şi nu reuşesc să-şi formeze un vocabular în limba română. Nu citesc cărţi, ci rezumate făcute de alţii, pe internet. Perlele de la BAC arată cel mai bine asta. Poeziile nu le-au fost familiare, iar poeţii, nici atât! Arghezi le-ar fi lăsat testament copiilor cărţi şi vite, scrie unul dintre absolvenţii de liceu.

Gafele elevilor de la Bacalaureat nu au reuşit să îi mai amuze deloc pe profesori. 

Corectorii au fost de-a dreptul şocaţi de cât de departe sunt tinerii de literatură şi, mai ales, de limba naţională.

Un elev scrie că "Arghezi îi zice fiului său că îi lasă testament tot ce are la grămadă: cărţi, vite, străbuni şi urmaşi", iar profesoara care a corectat lucrarea este convinsă că "elevul crede că a rezolvat într-o frază poezia Testament". 

"Cuvintele potrivite vin de la ţară, că ţăranii îşi îndeamnă vitele cu ele la muncă, iar apoi autorul le pune în poezii", este convins un alt elev. 

Nici la simbolismul lui George Bacovia nu s-au descurcat mai bine. 

"Bacovia descrie o lume cu sicrie multe şi flori la cap şi la picioarele morţilor", scrie un elev. 

Şi Psihotrop, tânărul care a făcut versuri din programa de la Bac, se amuză când citeşte operele elevilor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar de la an la an, profesorii văd cum limba română devine ca o limbă străină pentru tot mai mulţi tineri. 

Aşa că perlele au curs lanţ şi la exerciţiile de vocabular. Cuvintele dogmă, prelegere, conferenţiar sau orator le-au dat şah mat adolescenţilor.  

Miercuri, elevii vor trece din nou prin focul examenelor. Urmează proba la matematică sau la istorie. Iar joi, ultima proba, la alegere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Perlele de la BAC au șocat profesorii care au avut de corectat lucrări