Antena Meniu Search
x

Peste 56% dintre angajații din învățământ nu vor să se vaccineze împotriva Covid-19

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a realizat un sondaj în rândul angajaților din învățământ legat de percepția acestora privind redeschiderea școlilor și vaccinarea voluntară. Peste 56% dintre cadrele didactice spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.12.2020, 20:10

Vezi și
  • 13.356 de angajaţi din învăţământ au participat la sondaj
  • Peste 70% doresc să se deschidă unităţile de învăţământ

Chestionarul, realizat în perioada 16-21 decembrie, vine în contextul în care Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat luni autorizarea condiţionată pe teritoriul Uniunii Europene a vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania americană Pfizer şi partenerul ei german BioNTech.

Deși din ianuarie autoritățile române ar urma să înceapă vaccinarea populației, iar în a doua etapă a strategiei de vaccinare intră angajații din învățământ, majoritatea cadrelor didactice nu vor să se vaccineze.

Profesorii vor deschiderea școlilor înainte de începerea campaniei de vaccinare

Peste 56% dintre cadrele didactice nu doresc să se vaccineze împotriva Covid-19, peste 70% doresc să se deschidă unităţile de învăţământ, iar 41,4% consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel naţional.

13.356

participanți la sondaj

Dintre cei 13.356 de angajaţi din învăţământ participanți la sondaj, 92,6% sunt cadre didactice.

„Observăm că majoritatea persoanelor chestionate doresc redeschiderea unităţilor de învăţământ şi revenirea la predarea faţă în faţă. Astfel, peste 70% din cei care au răspuns la chestionar, mai precis 73,1%, doresc redeschiderea grădiniţelor,75,7% doresc ca elevii din clasele pregătitoare şi I-IV să revină în clase, 70,6% sunt pentru redeschiderea şcolilor pentru elevii claselor V-VIII, 69,4% au răspuns că vor redeschiderea liceelor şi şcolilor profesionale”, se arată în comunicat. 

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ precizează că deşi cei mai mulţi dintre angajaţii din învăţământ, care au răspuns la chestionar, doresc reîntoarcerea la şcoală, majoritatea nu sunt de acord să se vaccineze. Astfel, 56,3% dintre repondenţi au precizat că nu doresc să se vaccineze, chiar dacă vaccinul va fi gratuit.

În ceea ce priveşte momentul revenirii la predarea faţă în faţă, 43,2% doresc să revină în şcoli cât mai curând posibil, în timp ce 41,4% consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel naţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Peste 56% dintre angajații din învățământ nu vor să se vaccineze împotriva Covid-19