Peste 56% dintre angajații din învățământ nu vor să se vaccineze împotriva Covid-19

De Cornel Preda.
Publicat: 21.12.2020, 17:09.
Actualizat: 21.12.2020, 20:10

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” a realizat un sondaj în rândul angajaților din învățământ legat de percepția acestora privind redeschiderea școlilor și vaccinarea voluntară. Peste 56% dintre cadrele didactice spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva Covid-19.

Chestionarul, realizat în perioada 16-21 decembrie, vine în contextul în care Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat luni autorizarea condiţionată pe teritoriul Uniunii Europene a vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania americană Pfizer şi partenerul ei german BioNTech.

Deși din ianuarie autoritățile române ar urma să înceapă vaccinarea populației, iar în a doua etapă a strategiei de vaccinare intră angajații din învățământ, majoritatea cadrelor didactice nu vor să se vaccineze.

Profesorii vor deschiderea școlilor înainte de începerea campaniei de vaccinare

Peste 56% dintre cadrele didactice nu doresc să se vaccineze împotriva Covid-19, peste 70% doresc să se deschidă unităţile de învăţământ, iar 41,4% consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel naţional.

13.356

participanți la sondaj

Dintre cei 13.356 de angajaţi din învăţământ participanți la sondaj, 92,6% sunt cadre didactice.

„Observăm că majoritatea persoanelor chestionate doresc redeschiderea unităţilor de învăţământ şi revenirea la predarea faţă în faţă. Astfel, peste 70% din cei care au răspuns la chestionar, mai precis 73,1%, doresc redeschiderea grădiniţelor,75,7% doresc ca elevii din clasele pregătitoare şi I-IV să revină în clase, 70,6% sunt pentru redeschiderea şcolilor pentru elevii claselor V-VIII, 69,4% au răspuns că vor redeschiderea liceelor şi şcolilor profesionale”, se arată în comunicat.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ precizează că deşi cei mai mulţi dintre angajaţii din învăţământ, care au răspuns la chestionar, doresc reîntoarcerea la şcoală, majoritatea nu sunt de acord să se vaccineze. Astfel, 56,3% dintre repondenţi au precizat că nu doresc să se vaccineze, chiar dacă vaccinul va fi gratuit.

În ceea ce priveşte momentul revenirii la predarea faţă în faţă, 43,2% doresc să revină în şcoli cât mai curând posibil, în timp ce 41,4% consideră că reluarea cursurilor ar trebui să aibă loc după finalizarea campaniei de vaccinare la nivel naţional.

Citește și
Sanatate • pe 15.01.2021 la 16:56
Semnal de alarmă privind eficiența vaccinului anti-Covid-19 din China. Testele efectuate în afara țării au ridicat semne de întrebare
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Sanatate • pe 14.01.2021 la 20:16
Foto
Primul efect advers al vaccinului: haos și amânări înaintea debutului campaniei de vaccinare a populaţiei

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Andreea Bănică este martor în procesul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău: „Plângea în hohote atunci”
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
18:49 România, codașa Europei la prevenție: Ajungem la spital doar când ne este rău 18:41 Formarea profesorilor pentru noile subiecte de la Evaluarea Națională 18:22 Bloc nou în locul unei case vechi de 100 de ani 18:20 Primul transplant renal efectuat cu succes la Iaşi. O mamă i-a dat şansa la o viață normală fiicei sale 18:16 Bilanț vaccinare anti-Covid în România, 21 ianuarie: Aproape 40.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore 18:16 Loto 6/49. Rezultatele înregistrate la extragerile de joi, 21 ianuarie 2021 17:53 O mașină a luat foc în mers, la Vaslui. Șoferul, un bărbat cu dizabilități, abia își scosese autoturismul din service 17:44 Puși pe drumuri pentru a se vaccina anti-COVID: La zeci de kilometri distanţă de un centru de imunizare 17:38 Incendiu uriaș la cea mai mare unitate de vaccin din lume 17:31 Cel puțin 15 morți, într-un incendiu care a devastat un azil de bătrâni din Ucraina
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO