Antena Meniu Search
x

Probele de competențe de la Bacalaureat 2020 au fost eliminate

Anularea probelor orale de la Bacalaureat a fost o decizie dorită de părinţi dar contestată de elevi! Nu sunt cele mai importante probe şi nici eliminatorii, spun cei care răsuflă uşuraţi, însă alţii consideră că ministerul ar fi trebuit să-i consulte înainte de a lua decizia.

de Redactia Observator

la 18.05.2020, 10:57

Vezi și
  • Decizia a fost anunțată de vicepremierul Raluca Turcan
  • Unii elevi, nemulțumiți de eliminarea probelor

După lungi discuţii şi consultări privind modul în care se vor desfăşura examenele naţionale, autorităţile au decis: probele de competenţe se anulează! O grijă în minus, ar spune elevii care acum răsuflă uşuraţi. Însă problema e departe de a fi rezolvată.

ANTONIA PUP, preşedinte Consiliul ElevilorNoi nu susţinem anularea exmenului de Bacalaureat, elevii din România îşi doresc un Bacalaureat corect, susţinut în condiţii sigure pentru care statul român, cu toate instituţiile lui trebuie să se mobilizeze şi să asigure toate resursele umane, materiale, financiare pentru ca elevii să poată suţină examenele naţionale fără niciun fel de pericol.

La pericol s-au gândit, în schimb, părinţii. Ei sunt cei care au propus anularea sau amânarea acestor probe.

IULIAN CRISTACHE, federaţia Părinţilor Unii dintre ei au deja diplome, certificate pe care le pot echivala, cum au făcut şi până acum. Şi din acest punct de vedere, este o soluţie.

În Ministerul Educaţiei se discută o astfel de variantă încă de la sfârşitul lunii aprilie, când România traversa vârful epidemiei de coronavirus.

MONICA ANISIE, ministrul EducațieiDe ce nu renuntam la aceste competente orale daca nu ne ajuta la medie? Avand in vedere ca exista o comisie, exista un contact mult mai mare decat la probele scrise. [...] Nu luam in calcul deocamdata nimic. Noi trebuie sa asteptam sa mai vedem ce se intampla cu evolutia epidemiologica.

După intrarea în starea de alertă, vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că probele orale de la Bacalaureat se vor anula.

Elevii de clasa a 12-a vor susţine probele scrise între 22 şi 25 iunie. Potrivit calendarului iniţial, probele orale ar fi trebuit susţinute după cele scrise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Probele de competențe de la Bacalaureat 2020 au fost eliminate