Antena Meniu Search
x

În prag de an şcolar, profesorii iau lecţii pentru a învăţa să folosească tabletele

Profesorii se întorc în bănci, iar unii dau cel mai greu examen al carierei: testul tabletei. La Iaşi, mulţi au început deja instruirea pentru educaţia online, iar startul a fost dificil. Dar au luat notiţe şi sunt hotăţi să exerseze zilnic până pe 14 septembrie.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.08.2020, 20:11

Vezi și
  • Profesorii au fost la prima lecţie de internet şi tehnologie.
  • Unii au 40 de ani de experineţă la catedră dar tot mai au de învăţat.

Emoţionaţi sau chiar speriaţi de-a dreptul, cu caietul şi pixul în mână, 30 de dascăli s-au aşezat în bănci şi au încercat, cu greu, să-i dea de cap platformei educaţionale pe care o vor folosi din toamnă, dacă şcoala se va face online.

Reporter: V-aţi descurca fără acest curs?

Anişoara Hârcă, educatoare: Cred că nu, nu m-aş descurca. Nu am crezut că o să fie vreodată nevoie de aşa ceva la grădiniţă.

Anişoara este educatoare de 40 de ani. Începutul anului şcolar a prins-o pentru prima dată nepregătită. Face parte din cei aproape 2000 de dascăli fără smartphone, tabletă sau laptop. A venit la curs alături de fiul ei, pe care contează să o ajute şi când începe grădiniţa.

Timp de o oră și jumătate dascălii au luat locul elevilor în bănci. Și au fost foarte atenți la tot ce li s-a explicat. Pentru că dacă de această dată cursul a fost faţă în faţă, data viitoare, la următorul curs, vor trebui sa se descurce singuri pentru că acesta se va desfășura online.

Silviu Iordache, director Casa Corpului Didactic: Cred că 90 la sută ţine de ceea ce comunici în cursul tău şi nu neapărat partea aceasta tehnică

Profesorii nu sunt de acord.

Costică Olaru, învățător de 41 de ani: Nu e eficient sa bâjbâi fiecare pas, pierdere de timp. Pe tabletă, un copil de clasa întâi sau pregătitoare nu va reuşi niciodată să înţeleagă ce vreau să îi explic eu.

N-au plecat experţi, dar măcar au scăpat de frică.

Diaconu Petrică, Director Adjunct Școală Profesională de Industrie Alimentară Țibana: Cadre didactice mai spre pensie, care sufereau, erau timorate, au văzut că dispozitivul nu îi mănâncă.

Şcoala unde a avut loc cursul a primit 100 de tablete chiar de la ministrul Educaţiei, după postarea pe Facebook a unei profesoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » În prag de an şcolar, profesorii iau lecţii pentru a învăţa să folosească tabletele