Antena Meniu Search
x

Doi roboți au luat locul profesorilor, la o școală din Constanța, pentru o zi

Ziua în care roboţii umanoizi vor prelua activităţile noastre de zi cu zi este tot mai aproape. Iar dovada am avut-o la o şcoală din Constanţa, unde elevii au fost vizitaţi de Nao şi Zora - doi roboţei simpatici.

de Redactia Observator

la 22.09.2019, 02:58

Vezi și

Ziua în care roboţii umanoizi vor prelua activităţile noastre de zi cu zi este tot mai aproape. Iar dovada am avut-o la o şcoală din Constanţa, unde elevii au fost vizitaţi de Nao şi Zora - doi roboţei simpatici, care au fost programaţi să vorbească, să danseze şi să facă sport alături de cei mici. Sunt folosiţi în toată lumea, în special pentru a-i ajuta pe bătrâni sau pe copiii care suferă de autism.

Nao şi Zora sunt roboţii umanoizi programaţi să ţină locul profesorilor la o şcoală din Constanţa.

Fascinaţi de mişcările lor, copiii le ascultă fiecare indicaţie.

Nao vorbeşte limba română datorită studenţilor de la Universitatea Politehnică Bucureşti, care i-au programat limbajul.

Este socotit cel mai spectaculos robot umanoid din întreagă lume. Vorbește 22 de limbi de circulație internațională și a fost prezentat în mai bine de 100 de țări.

Când nu se joacă alături de elevi, cei doi roboţi sunt folosiţi în cadrul terapiilor pentru copiii cu autism, la un centru din Constanţa.

Roboţii sunt produşi de o companie americană şi costă 40 de mii de euro. Sunt folosiţi în întreaga lume şi pentru a-i asista pe bătrâni. Unii sunt programaţi să stimuleze memoria persoanelor care suferă de demență. Iar cercetătorii au planuri mari. Intenţionează să construiască unii de dimensiunea unui om obişnuit, care să preia din activităţile casnice ale proprietarilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Doi roboți au luat locul profesorilor, la o școală din Constanța, pentru o zi