Antena Meniu Search
x

Mai multe Universităţi din ţară sunt pregătite pentru începerea cursurilor

În vreme ce elevilor nu le este foarte clar cum va începe noul an şcolar, studenţii sunt mai norocoşi. Multe facultăţi, graţie autonomiei, au pus deja la punct scenariile pentru anul universitar.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.09.2020, 11:39

Vezi și
  • Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi îşi deschide porţile doar pentru jumătate dintre studenţi.
  • Ei vor veni la facultate pe durata a şapte săptămâni. 

La Iaşi, în al doilea centru universitar din ţară, este luată în calcul varianta hibridă. Jumătate dintre studenţi... acasă, iar cealaltă jumătate... la cursuri, prin rocadă. Şi cazarea în cămine se va face tot prin rotaţie. 

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi îşi deschide porţile doar pentru jumătate dintre studenţi. Adică, pentru cei din anii I şi II. Ei vor veni la facultate pe durata a şapte săptămâni. 

Gerard Jităreanu, rector USAMV Iași: Pentru cealalta jumatate, anii 3 si 4, acestia incep cursurile in sistem online si, dupa sapte saptamani, vor reveni la scoala si vor avea activitati fata in fata.

Tot la jumătate va fi și numărul studenților care se vor caza in camerele de cămin. Vor sta cate 2 in camere chiar și în camerele unde sunt 3 sau 4 locuri.

Odată la  7 săptămâni vor face rocada cu cei care au învățat exclusiv online. Insa aceștia se vor caza aici după ce se vor dezinfecta camerele. 

În campusurile studenţeşti au început deja pregătirile... Studenţii nu vor scăpa de masca de protecţie. Trebuie să o poarte ori de câte ori ies din cameră sau când intră în cămin.

Vasile Stoleru, prorector USAMV Iași: Vom face termometrizarea studenţilor la intrare, sunt deja derinfectoarele pentru mâini montate, pe care le-am avut de la începutul anului. Avem prevăzute camere pentru izolarea studenţilor în cazul în care vor apărea probleme cu studenţii care sunt cazaţi. Obligatoriu paturile să fie distanţate între ele.

La facultăţile din Iaşi, scenariile au fost gândit înainte să apară ordinul comun al ministerului Sănătăţii şi al Educaţiei. Varianta aleasă trebuie însă aprobată de senatul Universităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Mai multe Universităţi din ţară sunt pregătite pentru începerea cursurilor