Antena Meniu Search
x

Cine va prezenta Eurovision 2022. A început numărătoarea inversă: 100 de zile până la concursul organizat la Torino

Cântăreaţa italiană Laura Pausini, interpretul britanico-libanez Mika şi Alessandro Cattelan, personalitate a televiziunii italiene, vor fi prezentatorii Eurovision 2022 care va avea loc la Torino din 10 până în 14 mai, au anunţat miercuri organizatorii.

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 08:06

Eurovision 2022. A început numărătoarea inversă
Eurovision 2022. A început numărătoarea inversă - Profimedia

Anunţul a fost făcut de pe scena Festivalului cântecului italian Sanremo, de unde cei trei viitori prezentatori au lansat o numărătoare inversă pentru concursul care va avea loc peste 100 de zile. „Cred în uniunea popoarelor care fac ca zidurile care ne despart să cadă pentru a celebra ceea ce avem în comun dar şi diferenţele. O putem face datorită muzicii care este forma de exprimare universală”, a declarat Mika, care a mărturisit că urmăreşte Eurovision din copilărie. „O dată pe an, mai mult de 40 de ţări trăiesc aceeaşi emoţie indiferent de istorie sau de situaţiile politice”, a adăugat el. 

Laura Pausini, mândră că prezintă Eurovision 2022

Eurovision este unul dintre spectacolele cele mai urmărite din lume de mai mult de 200 de milioane de telespectatori. „Sunt fericită că Eurovision revine în Italia şi onorată să prezint un astfel de eveniment”, a declarat Laura Pausini.

Eurovision 2022, organizat la Torino, Italia

Pe acelaşi subiect

Italia va găzdui cea de-a 66-a ediţie a acestui concurs după victoria rockerilor italieni Maneskin, anul trecut la Rotterdam. Aceasta va fi a treia ediţie italiană a Eurovision, după Napoli în 1965 şi Roma în 1991. 

România urcă pe scenă în a doua semifinală

Melodia care va reprezenta România la ediţia Eurovision 2022 de la Torino va intra în competiţie pe 12 mai, anunţă Televiziunea Română. Anul acesta, la Eurovision participă 41 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 18 ţări, în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai.

Eurovision 2022. Împărţirea ţărilor participante pe semifinale:

  • Semifinala 1 – prima parte: Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos;
  • Semifinala 1 – partea a doua: Norvegia, Rusia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda, Grecia;
  • Semifinala 2 – prima parte: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta;
  • Semifinala 2 – partea a doua: Muntenegru, România, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia (care este şi gazda acestei ediţii) - sunt calificate direct în finală, însă vor vota în semifinale. Astfel, Franţa şi Italia vor vota în prima semifinală, iar Marea Britanie, Spania şi Germania, în a doua, relatează news.ro. Ordinea intrării ţărilor în concurs va fi stabilită ulterior de organizatori.

Când are loc finala Eurovision 2022, de la Torino

În cadrul evenimentului, care a avut loc la Palazzo Madama e Casaforte degli Acaja, Stefano Lo Russo, primarul oraşului Torino, a preluat, din partea primarului capitalei Regatului Ţărilor de Jos, Ahmed Aboutaleb, însemnele oraşului gazdă al Eurovision Song Contest. Finala concursului va avea loc pe 14 mai.

Reprezentanţii României la Eurovision 2022

Românii vor afla piesa care le va reprezenta ţara în concurs pe data de 5 martie, când va avea loc finala Selecţiei Naţionale, în direct la TVR. Puteţi asculta aici piesele din prima etapă a semifinalei.

Sub sloganul „The sound of beauty”, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 41 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Ţărilor de Jos, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie. Concursul va avea loc la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Entertainment » Cine va prezenta Eurovision 2022. A început numărătoarea inversă: 100 de zile până la concursul organizat la Torino