Încep înscrierile pentru Evaluarea Naţională 2021. Calendarul examenului

De Redactia Observator.
Publicat: 07.06.2021, 11:14.
Actualizat: 07.06.2021, 11:22

Astăzi încep înscrierile pentru Evaluarea Naţională 2021, elevii de clasa a VIII-a urmând să dea cel mai important examen înainte de a intra la liceu.

Elevii speră să obţină rezultate bune la Evaluarea Naţională 2021 pentru a intra la un liceu de top

Elevii speră să obţină rezultate bune la Evaluarea Naţională 2021 pentru a intra la un liceu de top

Elevii de clasa a VIII-a au aproape o săptămână la dispoziţie pentru a se înscrie la Evaluarea Naţională 2021, perioada de înscriere avută la dispoziţie fiind între 7 şi 11 iunie 2021.

Conform news.ro, autorităţile consideră că "Evaluarea Naţională 2021 reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial", urmând ca absolvenţii de opt clase atât din învăţământul de stat, cât şi din învăţământul privat să susţină examenul în mod gratuit. De asemenea, autorităţile au ţinut să reamintească elevilor că rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională 2021 reprezintă criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal.

Citește și:

Programul probelor din cadrul examenului Evaluarea Naţională 2021

Elevii care susţin examenul Evaluarea Naţională 2021 au de trecut două sau chiar trei probe, toate în scris. Pentru că, pe lângă probele clasice, Limba şi literatura română şi Matemarică, vor exista, evident, şi elevi care dau probă la Limba şi literatura maternă.

Astfel, dacă înscrierile la Evaluarea Naţională 2021 se fac între 7 şi 11 iunie, prima probă, cea la Limba şi literatura română, ar urma să se dea abia pe 22 iunie. Două zile mai târziu, pe 24 iunie, se dă examenul la Matematică, iar pe 25 iunie se susţine proba la Limba şi literatura maternă.

Pe 29 iunie, până la ora 14.00, trebuie anunţate rezultatele de la Evaluarea Naţională 2021, urmând ca eventualele contestaţii să fie depuse în perioada 29 iunie, ora 14.00 - 30 iunie, ora 12.00. Soluţionarea contestaţiilor se face în perioada 30 iunie - 4 iulie, urmând ca pe 4 iulie să fie anunţate şi rezultatele finale.

Etapă specială la Evaluarea Naţională 2021

Elevii care nu pot susţine probele de la Evaluarea Naţională 2021 în perioada amintită, din cauza pandemiei de coronavirus sau a unor probleme medicale evidenţiate de prezenţa unui certificat medical, trebuie să ştie că vor avea la dispoziţie o etapă specială pentru a susţine probele respective.

Etapa specială de la Evaluarea Naţională 2021 ar urma să se desfăşoare în perioada 28 iunie - 12 iulie. Înscrierile se fac în perioada 28 iunie - 2 iulie, iar prima probă, cea la Limba şi literatura română, se susţine pe 5 iulie. Urmează examenul la Matematică, pe 6 iulie, şi cel la Limba şi literatura maternă, pe 7 iulie. Pe 9 iulie, până la ora 12.00, se afişează rezultatele, iar între orele 14.00 şi 20.00 se depun contestaţii. Soluţionarea contestaţiilor se face în perioada 10-11 iulie, iar pe 12 iulie, după ora 12.00, se afişează rezultatele finale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Narcisa Birjaru, noua angajată a restaurantului lui chef Cătălin Scărlătescu. Ce spune juratul ”Chefi la cuțite” despre planul său
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Totul despre zodiile de foc: caracteristici, compatibilități, comportament în dragoste
CaTine.ro
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii din spate
gandul.ro
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte milioane de euro a câștigat
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
tvhappy.ro
Imaginile de senzație nevăzute la TV la EURO. Incredibil ce a făcut o fană pe teren
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro