Antena Meniu Search
x

Video A murit la 13 ani pe terenul de fotbal, după ce a băut trei energizante. 1.000 de colegi au venit să-şi ia rămas bun de la Cibor

Un copil de 13 ani, din Bistriţa-Năsăud, a murit pe terenul de fotbal, după un antrenament. Băuse trei energizante, a început să aibă palpitaţii, după care inima i-a cedat. Împietriţi de durere, părinţii spun că nu avea probleme de sănătate. Pun moartea lui pe seama băuturilor care tocmai au fost interzise prin lege. Şapte din 10 adolescenţi români beau energizante, peste media europeană. 

de Redactia Observator

la 22.02.2024, 19:23

Vezi și
  • Copil: Eu nu l-am văzut, dar mulţi colegi au spus că a băut energizant. 
  • Reporter: Câte? Câte doze?
  • Copil: Atunci, când s-a întâmplat, a băut trei.

Cibor Hodoroga era cel mai bun sportiv din clasa lui

Mereu zâmbitor şi primul la minge. Astăzi, colegii de şcoală şi profesorii şi-au luat adio de la el. Aproape o mie de elevi i-au întâmpinat sicriul cu flori şi aplauze. 

Cibor, mijlocaş în echipa de juniori din Maieru, a făcut aseară antrenament aproape o oră şi jumătate. A mai rămas pe gazon şi după ce antrenorul a fluierat finalul. Era cu 10 copii pe teren când le-a spus că îl doare, dintr-o dată, pieptul. A mai apucat să îi roage să o sune pe mama lui, apoi s-a prăbuşit. 

Pe acelaşi subiect
  • Unchiul copilului: Când am ajuns pe teren, copilul era jos, era ajunsă poliţia. 
  • Mătuşa şi unchiul copilului: L-au resuscitat o oră şi jumătate. Poate mai bine de o oră jumătate.

Puternic şi serios la antrenamente, Cibor nu avea nevoie de energizante, spune antrenorul lui

Din păcate, cedase unei mode care face ravagii printre adolescenţi. 

  • Alex Boldiș, antrenorul copilului: Un copil activ, atlet. Nu a dat niciodată semne de oboseală, de boală. Nu părea bolnav, din contră. 
  • Vasile Borş, primar Maieru: Deci aşa am înţeles de la colegi, că a consumat energizante. Care se dovedeşte că sunt tot mai periculoase. 

Băiatul ar fi împlinit 14 ani în mai puţin de două luni. Visa să ajungă celebru, să câştige bani şi să îşi ajute părinţii. 

  • Anuța Bolfă, diriginta lui Cifor Hodoroga: A zis: doamna dirigintă, eu vreau să merg la liceul sportiv. Da, te duci! Trebuie să înveţi... Nu ştiu, era dedicat pentru sport!

Studiile arată că excesul de energizante poate provoca reacţii adverse grave - de la dureri de cap şi insomnie, până la dificultăţi de respiraţie, din cauza ingredientului principal.

  • Radu Ţincu, toxicolog: Dacă vorbim de cofeină, ea va stimula activitatea cardiovasculară. Poate să ducă la apariţia unor palpitaţii, a unor tulburări de ritm cardiac. Iar în cazul unor persoane care au anumite anomalii de conducere electrică la nivelul inimii, aceste pot să determine chiar aritmii fatale.

Tot energizantele sunt vinovate pentru moartea încă unui adolescent

Yannis, un băiat de 17 ani din Iaşi, s-a stins vara trecută, în tabără pe litoral, după ce a băut mai multe doze. O lege care interzice vânzarea băuturilor energizante minorilor a fost votată săptămâna aceasta în Parlament. Mama lui Yannis crede că răspunderea rămâne, însă, tot a familiilor - spune că a văzut un caz stupefiant într-un magazin. 

  • Ionela Tănase, mama lui Yannis: Eu, în ziua în care trebuia să facem cumpărăturile pentru înmormântare, am fost într-un engros, şi după ce am ieşit de acolo, era prietena mea care vindea acolo, a intrat un părinte, un tată, cu doi copii, adolescenţi, 15 - 16 ani. Şi pe lângă suc, băuturi şi ce au mai cumpărat, au mai cumpărat energizante - 4 bax-uri. Şi doamna care vindea acolo, le-a zis: pentru ce vă trebuie energizante? Şi mi-a zis, păi copiii ăştia vor la petrecere. Şi a arătat efectiv cu mâna spre mine, eram afara: vedeţi doamna aceea, tocmai i-a murit copilul din cauza unui energizant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » A murit la 13 ani pe terenul de fotbal, după ce a băut trei energizante. 1.000 de colegi au venit să-şi ia rămas bun de la Cibor