Antena Meniu Search
x

Video "O singură dată i-a bătut inima, la început". Mama lui Yannis, băiatul din Iași care a murit de la prea multe energizante, a povestit ultimele clipe de viața fiului ei

Un tânăr de 17 ani din Iaşi a murit după ce ar fi băut prea multe energizante. Băiatului, care se afla într-o şcoală de vară, i s-ar fi făcut brusc rău. Medicii care au fost chemaţi de urgenţă au stabilit că suferise un infarct. Doctorii avertizează că aceste băuturi, consumate mai ales în combinaţie cu alcool sau medicamente, pot provoca probleme cardiace grave. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 14.07.2023, 10:30

Vezi și

Yannis locuia cu bunicii în Iaşi şi a vrut să descopere cum arată viaţa de student, într-o tabără de vară organizată la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza". Noaptea, s-a trezit brusc din somn şi le-a spus colegilor că nu mai poate să respire. A căzut secerat la pământ şi apoi nu a mai răspuns.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un student la Geografie i-a sărit în ajutor şi a încercat să-l resusciteze până au ajuns medicii. 

Ionela Tanase - mama copilului: Mi-a zis că avea puls. Mi-a zis, doamnă, nu am vrut să mă opresc, am continuat deşi nu mai puteam. O singură dată i-a bătut inima la început, după care nu... 

Pe acelaşi subiect

Echipajul SMURD a continuat procedura încă o oră, însă în cele din urmă a fost declarat decesul. Colegii cred că Yannis a exagerat cu energizantele.  

Mama lui Yannis: Ultimele două zile nu a mâncat, a fumat foarte mult şi a băut energizant

Ionela Tanase - mama copilului: Nu a băut niciodată acasă aşa ceva, nu mi-a cerut să îi cumpăr aşa ceva! Ultimele două zile nu a mâncat, a fumat foarte mult şi a băut energizant. 

Rezultatele autopsiei arată că tânărul de 17 ani a suferit o ischemie cardiacă acută, care ar fi putut fi provocată de acest tip de băutură, atunci când e consumată în exces. 

Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi: Conţin aminoacizi şi substanţe care au efect similar amfetaminelor, generând tulburări cardio-vasculare, mai ales dacă sunt consumate în cantităţi mari,mai ales dacă e vorba de deshidratare şi dacă sunt combinate cu medicamente, cu alcool sau cu exces de nicotină. 

Şi alţi părinţi ai copiilor din tabără se plâng că această combinaţie este populară în rândul tinerilor, care nu îşi dau seama la ce pericole se expun. 

Mama unei colege: Le dă energie să reziste noaptea pe Facebook, pe Instagram! Toți sunt foarte agitaţi. Nu se ascultă unii pe alţii, nu se respectă. Nu au răbdare, intervin peste cel care vorbeşte. 

O doză de 250 ml de energizant conţine, în medie, 80 de miligrame de cafeină

Conform producătorilor, o doză de 250 ml de energizant conţine, în medie, 80 de miligrame de cafeină. În comparaţie, un espresso poate avea între 40 şi 75 de miligrame. Conform Food Standards Agency, o persoană sănătoasă poate consuma în medie până la 400 de miligrame de cafeină pe zi fără a suferi efecte adverse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » "O singură dată i-a bătut inima, la început". Mama lui Yannis, băiatul din Iași care a murit de la prea multe energizante, a povestit ultimele clipe de viața fiului ei