Antena Meniu Search
x

Video Accidentul cu 4 morţi din Bulgaria. Moartea i-a ocolit pe pasagerii maşinii lovite de autocar. Au coborât din autoturism cu câteva momente înainte de impact

Drumul spre casă al unor români s-a încheiat tragic, după ce autocarul în care se aflau s-a izbit de o altă maşină, în Bulgaria. Trei oameni au murit pe loc, iar alţi cinci, răniţi grav, au fost aduşi în ţară cu elicopterele SMURD. Nenorocirea s-a produs dupa ce şoferul ar fi adormit la volan, a lovit o maşină parcată pe marginea drumului şi s-a înfipt într-un copac.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 06.08.2022, 19:34

Vezi și

Tragedia a avut loc în toiul nopţii. În autocarul condus, prin rotaţie, de doi şoferi turci se aflau 26 de pasageri, majoritatea români. Se întorceau din Turcia când a avut loc nenorocirea.

Au plecat din Istanbul, pe ruta Edirne - Veliko Târnovo - Ruse - Bucureşti, un traseu de 700 de kilometri. Nu mai aveau mult până acasă. Ceasul rău a bătut la 1.30 dimineaţa. 

Accidentul a avut loc în regiunea Veliko Târnovo, între două sate. Şoferul ar fi adormit la volan, chiar aici pe această porţiune de drum care se află în apropiere de satul Cuţâna, potrivit presei bulgare.

Autocarul a izbit prima dată o maşină care era parcată şi din care pasagerii coborâseră cu câteva momente înainte. iar mai apoi s-a înfipt în acel copac de pe marginea drumului. 

Pe acelaşi subiect

Sfârşit tragic pentru trei români

Patru oameni, dintre care trei români, n-au mai avut nicio şansă de salvare. Alte nouă persoane au fost rănite. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: Impactul a fost atât de puternic încât, aici, locul accidentului este în continuare împânzit de bucăţi din autocar, dar şi de bagaje ale călătorilor. Mai mult, câteva elemente de caroserie sunt agăţate la trei patru metri în copacul de care s-a izbit. 

Cinci dintre turiştii români au fost aduşi în ţară, la spitalul Floreasca din Capitală, cu elicopterele Departamentului pentru Situații de Urgență. Patru elicoptere din Craiova, Constanța, Galați și București au adus răniţii acasă, pentru tratament. Doi dintre ei sunt în stare gravă.

Lct. Eugen Fricosu: Echipajul standard e format din doi piloţi şi o echipă medicală formată dintr-un asistent şi un medic. Pacienţii au fost stabilizaţi de colegii din Bulgaria. Transportul se face în funcţie de gravitatea rănilor pacienţilor, decizia este a colegilor medici. 

 Andre Rotaru, reporter Observator: Este ora 14 şi 50 de minute, iar primul elicopter SMURD aterizează în acest momente pe stadionul Dinamo. La bordul său se află o femeie în vârstă de 36 de ani, care a fost rănită grav în urma accidentului. De aici, va fi transportată cu o ambulanţă la spitalul Floreasca. 

Dan Stănculescu, SMURD Craiova: Pacienta conştientă, stabilă, cooperantă, fără probleme deosebite pe timpul transportului. Nu îşi aducea aminte foarte multe lucruri, îşi dorea să ajungă să fie tratată într-un spital din România. 

După ce un român a sunat la telefonul de urgenţă al ambasadei României de la Sofia, o echipă consulară a mers la locul accidentului și la spitalul din Veliko Târnovo pentru a acorda asistență românilor internaţi. Şi premierul Nicolae Ciucă a transmis condoleanţe familiilor îndoliate de tragedie şi a dat asigurări că Guvernul se implică în ajutorarea răniţilor. 

Cătălin Vişan, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii: Toate cele cinci victime sunt conştiente, sunt stabile, sunt cooperante. 

Reporter: În baza căruia raţionament a fost luată această decizie de a fi aduse în România?

Cătălin Vişan, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii:  Pentru a fi tratate cât mai bine la noi în ţară 

ReporterExistau deficienţe?

Cătălin Vişan, secretar de stat, Ministerul Sănătăţii: Nu pot să vă spun. 

 

Anchetatorii bulgari au deschis o anchetă. Potrivit presei bulgare, cei doi şoferi turci au fost reţinuţi. Niciunul nu băuse. Presa bulgară citează şi experţi de la Agenţia de Siguranţă a Drumurilor, care ar fi inspectat şoseaua şi ar fi găsit probleme de infrastructură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Accidentul cu 4 morţi din Bulgaria. Moartea i-a ocolit pe pasagerii maşinii lovite de autocar. Au coborât din autoturism cu câteva momente înainte de impact