Antena Meniu Search
x

Video Filmul accidentului cu trei români morți în Bulgaria. Șoferul autocarului ar fi adormit la volan, a intrat în plin într-o mașină și s-a izbit de un copac

Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, a informat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe. 

de Redactia Observator

la 06.08.2022, 13:56

Vezi și

Se pare că şoferul autocarului a adormit la volan. Tragedia s-a întâmplat azi noapte, când oamenii se întorceau de la Istanbul spre Bucureşti. Din informaţiile de până acum, autocarul a ieşit de pe şosea, a intrat în plin într-o maşină parcată pe marginea drumului şi s-a oprit abia după ce s-a izbit de un pom.

Martor, descrie momentele dramatice după accidentul din Bulgaria

Șoferul Tunc Tanner, care a ajuns la fața locului imediat după accident, a declarat pentru BNT: "Drumul este foarte rău, nu ai vizibilitate. Drumul este foarte îngust. Vii la ora 2 noaptea şi ce vezi - că au murit trei oameni, 7-8 sunt în spital''. 

Consulul român ar trebui să ajungă după-amiaza aceasta la spitalul din Veliko Tarnovo. Pe aeroportul Gorna Oryahovitsa este așteptat să aterizeze un elicopter cu echipe medicale românești, care va examina persoanele internate în spital, conform BNTNews. 

Pe acelaşi subiect

Ce spune MAE

MAE precizează că Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgenţă de către un cetăţean român cu privire la un accident rutier grav produs sâmbătă, în zona Veliko Tarnovo, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 26 de pasageri (cetăţeni români şi cetăţeni străini).

În acest context, reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile bulgare pentru informaţii oficiale suplimentare cu privire la identitatea, cetăţenia şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi circumstanţele producerii accidentului.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Premierul Ciucă: Elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că, după accidentul din Bulgaria, în care au murit si cetăţeni români şi alţii au fost răniţi, că la nivelul Guvernului au fost făcute demersuri pentru a asigura îngrijire medicală românilor răniţi, iar elicoptere SMURD se deplasează spre Bulgaria pentru a îi aduce pe aceştia în România, la Spitalul Floreasca din Capitală.

„M-a întristat profund vestea că mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune!

La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai buna îngrijire medicală.

Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noştri. Instituţiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetăţenilor săi, indiferent unde s-ar afla, si să le asigure o cât mai bună îngrijire. Le doresc sănătate multă românilor răniţi în tragicul accident si să se recupereze cât mai rapid!”, a completat prim-ministrul. 

Raed Arafat: 5 români vor fi transportaţi la Spitalul Floreasca

Cinci români răniţi într-un accident în Bulgaria vor fi transportaţi, sâmbătă, cu elicoptere, la Spitalul Floreasca din Capitală, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"Pentru cei cinci pacienţi care sunt la spitalul din Veliko Târnovo am trimis o echipă de evaluare, care a sosit la 10,50", a spus Arafat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24. Echipa s-a deplasat cu elicopterul, va prelua un pacient şi se va întoarce pentru a transporta un al doilea rănit, tot la Spitalul Floreasca.

De asemenea, potrivit şefului DSU, încă trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa vor prelua câte un rănit român, pentru a-l aduce pentru tratament sau continuarea evaluării medicale. "Toţi vor veni la Spitalul Floreasca, care a fost înştiinţat şi este pregătit să îi primească", a subliniat Arafat.

Românii au suferit diferite traumatisme, iar unul dintre ei a fost supus unei intervenţii medicale, la spitalul din Bulgaria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Filmul accidentului cu trei români morți în Bulgaria. Șoferul autocarului ar fi adormit la volan, a intrat în plin într-o mașină și s-a izbit de un copac