Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Aglomeraţie şi cozi uriaşe la muzee şi expoziţii. Care este locul pe care ar trebui să îl vizitezi măcar o dată în viaţă

Noaptea Muzeelor s-a dovedit a fi un real succes şi în acest an. Mii de bucureşteni au vizitat muzeele şi expoziţiile din oraş. Interesul s-a văzut şi în aglomeraţia de pe străzi. Toate mijloacele de transport au fost pline, iar în faţa muzeelor şi a galeriilor s-au format cozi uriaşe. 

de Redactia Observator

la 15.05.2022 , 11:15

De Noaptea Muzeelor, oamenii respiră cultură. Pentru că intrarea a fost gratuită peste tot, oamenii au aşteptat la cozi chiar şi cu orele pentru a vedea comorile din spatele uşilor închise.

Programul Noaptea Muzeelor le-a oferit bucureştenilor posibilitatea de a putea fi vizitate, 64 de muzee, case memoriale, galerii de arta si bibiloteci din Capitală.

Muzeul Antipa, principalul punct de atracţie la Noaptea Muzeelor 2022

Vezi și

Principalul punct de atractie a fost Muzeul Antipa. Locul în care vizitatorii s-au putut bucura de o "călătorie" printr-o o mulţime de habitate naturale din țară și din lume. 

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă au fost încântaţi de ceea ce au văzut, oamenii şi-ar fi dorit ca evenimentul să dureze mai mult timp, întrucat la ora 2 dimineaţa, majoritatea muzeelor s-au închis. 

Vizitator: Foarte mult îmi place. Dar e seara muzeelor, nu noaptea muzeelor ar trebui să fie deschis până la 4, până la 5 că venim de departe.

Reporter: De unde veniţi?

Vizitator: Venim de la Brăila, cu copii, toată gaşca. 

Reporter: Ce muzee aţi mai vizitat până acum?

Vizitator: Am fost la casa experimentelor. Ne-a plăcut. 

Vizitator: O iniţiativă foarte bună. Nu ştiu de cine a fost înfiinţată, dar sper să fie mai des.

Reporter: La ce muzee ai fost până acum?

Vizitator: Antipa este primul şi continuăm uşor, uşor, sper să mai fie deschis. 

Cea mai valoroasă pictură românească expusă la Noaptea Muzeelor 2022

O altă atracţie a nopţii a fost Palatul Cesianu Racoviţă, locul în care iubitorii de artă au avut ocazia să admire în Camera Colecţionarului cea mai valoroasă pictură românească, expusă din nou după 4 ani. Însa doar pentru o zi. 

Alina Panico, director comunicare: Avem o capodoperă care este semnată de pictorul naţional Nicolae Grigorescu ,,Ţărăncuţă cu basma albă", şi care a fost adjudecată în 2018 pentru suma de 340 de mii de euro. Practic, cea mai valoroasă şi cea mai impresionantă operă de artă din România care a fost adusă special pentru Noaptea Muzeelor, dar şi pentru a marca 184 de ani de la naşterea pictorului naţional Nicolae Grigorescu. 

Vizitatorii au putut admira si tablouri de artă contemporană, dar şi o expoziţie cu 33 de portrete ale unora dintre copiii ucraineni care au fugit din calea războiului, şi care şi-au găsit adăpost în ţara noastră. Expoziţia face parte dintr-o campanie de strângere de fonduri.    

Noaptea Muzeelor se află la a 18-a ediţie şi se desfăşoară în toata Europa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Aglomeraţie şi cozi uriaşe la muzee şi expoziţii. Care este locul pe care ar trebui să îl vizitezi măcar o dată în viaţă