Antena Meniu Search
x

Video Noaptea Muzeelor 2022. Ce muzee nu trebuie să rataţi anul acesta

Mâine aproape 170 de muzee din toată ţara îşi deschid larg porţile şi vă lasă să le vizitaţi gratuit. Este Noaptea Muzeelor, eveniment ajuns deja la cea de-a 18-a ediţie. Evenimentul debuteaza mâine, de la ora 18 şi ţine până după miezul nopţii, în funcţie de fiecare instituţie în parte. "Noaptea Muzeelor" va fi peste tot: şi la teatru, şi la operă, şi la ateneu, în castele, cetăţi sau bibilioteci din 87 de localităţi româneşti. 

de Redactia Observator

la 13.05.2022, 13:40

Vezi și

În Bucureşti, Noaptea Muzeelor înregistrează un record absolut: peste 60 de obiective pot fi vizitate fără niciun ban. Teatrul preferat al copiilor, Ţăndărică, va participa pentru prima dată la acest eveniment. Iar vizitatorii pot vedea live, printre altele, cum, dintr-o bucată de lemn, se realizează o păpuşă sau o marionetă ca cele folosite pe scenă. Poate veţi dori să vă îndreptaţi şi către Muzeul Naţional al Literaturii Române, pentru un concert marca Sarmalele Reci. La Casa Artelor Dinu Lipatti, în schimb, vă aşteaptă înregistrări celebre, dar şi un recital extraordinar de muzică clasică. 

Vedem ce se întâmplă mâine seară şi la Cluj Napoca. Muzeul Etnografic al Transilvaniei ne invită la o altfel de expoziţie: putem explora artefactele de acolo, cu ajutorul realităţii virtuale. Nu rataţi nici vizita la Muzeul de Artă din oraş, asta dacă sunteţi pasionaţi de pictură şi de arta fotografică, Iar la Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş Bolyai o să descoperiţi cele mai interesante specii de animale din ţara noastră. 

Ajungem puţin şi prin Braşov. Muzeul de Artă din oraş ne propune o colecţie de picturi în ulei, despre frumuseţea şi sălbăticia naturii. Tot la Braşov, Muzeul Judeţean de Istorie vă invită să descoperiţi o expoziţie creată în jurul celui mai vechi document în limba română, Scrisoarea lui Neacşu, care după mai bine de un secol s-a întors acasă, la Casa Sfatului. 

Program Noaptea Muzeelor în Bucureşti:

Pe acelaşi subiect
  • Teatrul de animaţie Ţăndărică, între 19.00-02.00
  • Muzeul Naţional al Literaturii Române, între 18.30-24.00
  • Casa Artelor Dinu Lipatti, între 18.00-23.00

Program Noaptea Muzeelor în Cluj-Napoca:

  • Muzeul Etnografic al Transilvaniei, între 18.00-24.00
  • Muzeul de Artă, între 19.00-23.00
  • Muzeul Zoologic, între 18.00-24.00

Program Noaptea Muzeelor în Braşov:

  • Muzeul de Artă, între 18.00-23.30
  • Muzeul Judeţean de Istorie, între 18.00-24.00

Toate înscrierile din circuitul Noaptea Muzeelor 2022 sunt disponibile pe pagina ediţiei de pe noapteamuzeelor.org.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Noaptea Muzeelor 2022. Ce muzee nu trebuie să rataţi anul acesta