Antena Meniu Search
x

Video Mansarda Castelului Peleş, redeschisă publicului după nouă ani. A fost restrasă din circuit pentru că era mult prea degradată

După nouă ani, al doilea etaj al Castelului Peleş şi-a redeschis porţile pentru vizitatori. Zona fusese închisă din lipsă de personal, dar şi din cauza scării de acces, mult prea degradată. În prezent, cei care trec pragul castelului vor avea avea acces atât în saloanele doamnelor de onoare cât şi în atelierul Reginei Elisabeta. Totul, într-o atmosferă regală.

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 10:00

Vezi și

Etajul al doilea al Castelului Peleş, ori mansarda, aşa cum îi spun angajaţii muzeului, a fost retrasă din circuit în 2013. Acum poate fi din nou vizitată.

Corina Dumitrache, muzeograf: Ne aflăm în atelierul de pictură al Reginei Elisabeta de la prima mansardă a Castelului Peleş. Sala în care regina picta împreună cu doamnele ei de onoare.

Castelul Peleş are nevoie urgentă de reparaţii. Anul trecut, Institutul Naţional al Patrimoniului a decis restaurarea teraselor exterioare ale castelului. Dar procedura se află încă în faza de licitaţie. Întreţinerea castelului costă şi 50 de mii de euro pe lună, aşa că orice venit în plus contează. 

Corina Dumitrache, muzeograf: Biletul este de 150 de lei, pentru pensioanari 75 de lei, iar pentru studenţi la 37,5 lei. 

Pe acelaşi subiect

Turul castelului, care include acum şi etajul al doilea, oferă însă multe atracţii. Cum ar fi celebra intrare secretă. Turiştii rămân fermecaţi la fiecare vizită. 

Emoţionant, fără cuvinte, istorie. E restaurat cu mult migală. Ne-am propus să revenim, datorită curiozităţii de a vedea şi mansarda, spune o turistă.

Mansarda a fost proiectată de arhitectul Karel Liman între anii 1903 şi 1906, odată cu galeria de marmură, sala de concerte, sala mică de muzică şi baia reginei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Mansarda Castelului Peleş, redeschisă publicului după nouă ani. A fost restrasă din circuit pentru că era mult prea degradată