Antena Meniu Search
x

Video "Ai dormit cu mortul în casă şi n-ai ştiut?" Filmul unei crime care s-a vrut perfectă. Cum justifică mama Anei dispariţia copilei în faţa colegilor de muncă

Misterul se adânceşte în cazul morţii Anei, fata de 12 ani găsită fără suflare într-un apartament din Capitală. Mama ei, arestată în Spania, a fost eliberată de poliţie după nici 24 de ore. Din suspectă, a ajuns martoră în dosarul crimei. Iubitul ei, dispărut fără urmă, ar fi omorât-o pe copila. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 07.06.2023, 20:29

Vezi și

Colegi-mamă: Ia uite ce zice aici: Fii-ta...s-au făcut analizele şi e o copilă de 12 ani. Legată într-un sac.

- Nu ai cum să nu ştii de fată dacă erai în ţară când a murit. Era putrezită sub pat, la voi în casă.

-Ai dormit cu mortul în casă şi n-ai ştiut?

- Păi de unde să ştiu. SURSA A3 CNN

Pe acelaşi subiect

 Filmul unei crime care s-a vrut perfecte

Este mărturia mamei Anei, filmată la o fermă din Spania, într-un mic oraş din Catalonia, unde a stat ascunsă de când a fugit din România împreună cu iubitul. Femeia este confruntată de colegii de serviciu. Oamenii îi cer explicaţii, după ce au citit informaţiile şocante. 

Colegi-mamă: Acum două zile tu mi-ai zis că ai vorbit cu fata!

- Da, mă! Am zis şi eu la mişto!

- Tu nu plângi după fata ta! Aţi omorât-o!

- Nu pot! Mă înțeapă inima dar nu pot! SURSA A3 CNN

Femeia nu pare însă afectată când află că fiica ei a fost ucisă. 

Colegi-mamă: Nu mi-am omorât copilul!

- Erai acasă când a omorât-o!

- Nu acopăr pe nimeni, nu ştiu nimic!

- Dacă ştiam, mă duceam la poliţie! SURSA A3 CNN

Unul dintre angajaţii de la fermă a anunţat autorităţile. Mama fetei a fost reţinută şi interogată prin videoconferinţă. Iniţial, femeia ar fi spus că iubitul a ucis-o pe Ana în aprilie. Nu l-ar fi denunţat pe bărbat pentru că l-ar iubi prea mult. Câteva ore mai târziu, şi-a schimbat declaraţia şi n-a mai recunoscut nimic. 

Anchetatorii refac acum filmul crimei şocante. Cel mai probabil, spun ei, copila ar fi fost ucisă cu câteva zile înainte de Paşte. Trupul a fost ascuns în lada unei canapele din apartamentul închiriat în sectorul 4 al Capitalei. Imediat, mama Anei şi concubinul îşi fac bagajele şi fug în Spania, unde iau legătura cu mai mulţi români. 

Muncitor: Pe data de 12 aprilie ei m-au contactat pe mine. La mine au venit pe data de 15 aprilie. Eu fiind aici muncitor în Spania, la o fermă de cules fructe. 

Două zile mai târziu, femeia discută pentru ultima dată cu bunica Anei. O asigură că fetiţa este bine şi se vor revedea curând.

Colegi-mamă: De ce mama ta te-a dat dispărută?

- Păi eu ştiu! Nu am mai băgat-o în seamă, că nu m-a lăsat nenorocitul! (n.r. - concubinul). 

Bunica: Ultimul mesaj. Uitaţi! Uite, venim vineri acasă. Ana are telefonul stricat! Vineri venim pe la voi! O caută Sasu pe fată! Şi ea a scris: E cu noi, nu vrea să mai meargă acasă. Ce vrei să-i fac. O să meargă vineri.Venim vineri pe la voi!

- Şi a mai venit?

- Nu!

Ana si mama ei nu mai ajung la întâlnirea cu bunica. Pe 5 mai, tatăl fetiţei reclamă dispariţia. Două zile mai târziu, concubinul femeii pleacă din Spania şi vine de urgenţă în România, direct la apartamentul din Berceni. Surse Observator spun că individul ar fi încercat să mute cadavrul Anei. Dar, fiind într-o stare avansată de putrefacţie, renunţă. A doua zi, pleacă spre Olanda. După aproape o lună, proprietarul apartamentului descoperă cadavrul fetiţei. Se fac teste genetice, se ridică probe ADN de la tatăl fetiţei şi bunică. Marţi, vin rezultatele şi confirmarea şocantă. Ana a fost ucisă. 

Muncitor Spania: Imediat, la niciun minut, îl sună pe el în Olanda. Şi zice: Ia uite, iubi, că cică eu aş fi moartă. Eu am luat telefonul. Ia uite, măi Marcel, ce zic, că nevastă-ta e moartă. 

După audieri, mama Anei a fost eliberată de poliţia catalană. Surse Observator spun că femeia este martoră în acest dosar.

Cristina Filip, reporter Obervator: Eliberarea ei poate fi interpretată ori ca o gafă a anchetatorilor din România, care nu ar fi trimis la timp documentele pentru a fi arestată şi, ulterior, extrădată. Ori nu sunt deocamdată destule probe pentru a fi acuzată. 

Oribila crimă a îngrozit şi Spania. Ziarele şi televiziunile au vorbit despre sfârşitul cumplit al Anei. Reporterii Observator le-au dat ultimele informaţii colegilor din Catalonia.

Reporter: Ştim că mama a vorbit aseară cu poliţia, acolo, în Catalonia că nu a fost acasă când s-a întâmplat tot, că probabil este vina iubitului ei, bărbatul care acum este de negăsit. 

Juan Rodríguez, jurnalist: Sunt multe întrebări fără răspuns. De ce a călătorit până în Catalonia, într un sat cu nici 5 mii de locuitori când nu avea nicio veste despre fata ei? 

Între timp, în Bucureşti, familia Anei ridica trupul copilei de la IML. 

Tatăl Anei: Nici măcar nu am văzut-o!

- Medicii legişti v-au spus ceva în plus?

O altă controversă este legată şi de ancheta iniţială din România. Deşi anunţată de dispariţia copilei încă de acum o lună, poliţia nu ar fi făcut mare lucru. 

Lucian Bode: Va spune ancheta dacă au greşit, dacă au acţionat corespunzător. 

Surse Observator spun că femeia a fost chemată în România săptămâna viitoare pentru noi declaraţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » "Ai dormit cu mortul în casă şi n-ai ştiut?" Filmul unei crime care s-a vrut perfectă. Cum justifică mama Anei dispariţia copilei în faţa colegilor de muncă