Antena Meniu Search
x

Video Alertă de urs la Ploieşti. Localnicii au primit Ro-Alert, dar au ieşit pe străzi să vadă animalul: "Foarte frumos. A venit în jungla noastră"

Este din nou alertă de urs la Ploieşti. Animalul sălbatic s-a plimbat noaptea trecută printre blocuri şi case şi a trecut chiar prin curţile oamenilor. Poliţiştii şi jandarmii l-au urmărit până la ieşirea din oraş, dar n-au reuşit să-l captureze şi se pregătesc acum pentru o nouă noapte de pândă. Autorităţile le cer localnicilor să nu iasă din case. Asta după ce, noaptea trecută, în ciuda mesajului Ro-Alert, mulţi au ieşit pe străzi să vadă animalul.

de Redactia Observator

la 16.03.2024, 19:16

Vezi și

Ursul a fost văzut prima oară lângă Gara de Nord din Ploieşti, după miezul nopţii. De acolo a ajuns pe o stradă din apropiere. Exemplarul, unul uriaş, are în jur de 250 de kilograme, a fost filmat alergând pe mijlocul drumului, printre blocuri.

Ploieştenii au fost avertizaţi prin mesaj Ro-Alert să nu iasă din case.

Andrei Volosevici, primarul oraşului Ploieşti: Pare că are crotal. Ceea ce înseamnă că a fost la un moment dat prins şi relocat.

Ploieştenii au fost avertizaţi prin mesaj Ro-Alert să nu iasă din case

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii şi jandarmii au pornit în urmărirea lui. Animalul şi-a continuat drumul spre periferia Ploieştiului, într-o zonă de case. În imagini se vede cum ursul este hărţuit de câini, dar nu pare stingherit. Îşi continuă drumul printre garduri. Urmărirea s-a terminat în zona terenurilor virane din nordul oraşului, fără ca animalul să fie capturat.

Andrei Volosevici, primarul oraşului Ploieşti:  Am reuşit să ne lămurim că este undeva în zona fostei pepiniere din spatele Judeţeanului. Deci este între Judeţean şi Vega.

Adică în aceeaşi zonă în care s-au refugiat şi alţi urşi care au coborât în oraş, în ultimul an.

Cristi Georgescu, corespondent Observator: Încă de vineri-noapte, poliţiştii locali şi jandarmii au împânzit zona în care a fost semnalată prezenţa ursului. Este, de altfel, şi perimetrul în care, la ultimele apariţii ale sălbăticiunii au fost organizate căutări şi chiar a fost montată o cuşcă specială cu momeală pentru a atrage animalul.

Jandarmii se pregătesc pentru o nouă noapte de pândă. Vor folosi camere cu termoviziune pentru a găsi animalul. Planul este să fie tranchilizat şi relocat. Cea mai mare problemă o au insă cu oamenii care sunt foarte curioşi si ignoră pericolul.

Andrei Volosevici, primarul oraşului Ploieşti: Aseară a trebuit să intervenim cu Jandarmeria pentru că în momentul în care a apărut RO-Alert-ul toată lumea s-a repezit să prindă ursul, să vadă ursul.

Dar doar unii se tem de urs, alţii îl iau în râs

Bărbat: Foarte frumos. A venit în jungla noastră!

Bărbat: Caută şi ei mâncare. A venit şi vremea bună, acum, ce să facă? Trebuie să fim înţelegători şi cu ei. Ei cu noi, noi cu ei.

Nu este prima dată când în Ploişti se instalează panica din cauza ursilor. Vara trecută autorităţile au vânat aproape o lună un urs pe care l-au poreclit Rambo tocmi pentru talentul de a scăpa de urmăritori.

Și atunci s-au folosit camere cu termoviziune si drone pentru a-l depista. După săptămâni de chin a fost capturat şi relocat în judeţul Buzău. Primăria ia în calcul să monteze camere de supraveghere la marginea oraşului, pentru a repera animalele sălbatice din timp. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Alertă de urs la Ploieşti. Localnicii au primit Ro-Alert, dar au ieşit pe străzi să vadă animalul: "Foarte frumos. A venit în jungla noastră"