Antena Meniu Search
x

Video Ursul "Rambo", imposibil de prins. De aproape o săptămână autorităţile din Ploieşti încearcă să-l găsească: "Să-l tranchilizezi şi să nu poţi să-l prinzi?"

Ursul care se plimbă de aproape o săptămână pe străzile oraşului Ploieşti este greu de capturat şi aproape imposibil de găsit. Deşi lovit cu tranchilizant, animalul a reuşit să scape, spre disperarea localnicilor care l-ar fi văzut chiar în apropierea spitalului şi rafinăriei. 

de Redactia Observator

la 27.07.2023, 13:51

Vezi și

Prezenţa ursului în zona de nord a oraşului Ploieşti a fost semnalată pentru prima dată sâmbătă spre duminică noaptea. 

Localnic: Am ieşit aseară pe scăunel. Să stau în curte. Aud eu lătrând nişte câini hau hau hau în colţul ăla. Când vâd că iese pe poteca aia. Bă nu-mi venea să cred, mă ştergeam la ochi. Băi, ce-i animalul ala, frate? Aşa imens. 

Pe strada Fagului din Ploieşti, unde şi-a făcut ultima dată apariţia ursul, este o zonă unde vegetaţia este extrem de crescută. Înainte oamenii au concesionat zona şi puneau aici zarzavaturi dar primaria le-a interzis acest lucru. Se tem că în această zonă ursul s-ar putea ascunde. 

Adrian Dicu, AJVPS Prahova: Vorbim de un exemplar de urs de aproximativ 3 ani, e cumva părăsit de mămică în această primăvară şi încă este dezorientat. Nu ştie să supravieţuiască foarte bine pe picioarele lui. A ajuns cumva în zonă întâmplător şi încearcă să-şi găsească cumva drumul înapoi. 

Pe acelaşi subiect

Autorităţile nu au reuşit până acum să prindă ursul

Deşi ursul este văzut în oraş în fiecare noapte, autorităţile nu reuşesc să-l captureze. Atins de tranchilizant, ursul a reuşit să fugă într-un lan de porumb.

Localnic: Nu mai au putere. N-au putere că nu pot să se bată cu aşa ceva. 

Localnic: Lasă-l, doamne iartă-mă, chiar până acolo să-l tranchilizeze şi să nu reuşeşti să-l prinzi? Să spui ca s-a dus în porumb... Păi îl căutam în porumbul ala până când îl găseam. 

Adrian Dicu, AJVPS Prahova: Noi sperăm să vină la cuşca pe care am montat-o, la momeală să-l prindem acolo, să-l tranchilizăm, să-i punem colac şi să-l relocăm.

Prefectul judetului Prahova se va întâlni saptămâna viitoare cu toţi primarii din localităţile în care au fost semnalaţi urşi. Autorităţile vor să facă un plan ca să prevină astfel de vizite nedorite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ursul "Rambo", imposibil de prins. De aproape o săptămână autorităţile din Ploieşti încearcă să-l găsească: "Să-l tranchilizezi şi să nu poţi să-l prinzi?"