Antena Meniu Search
x

Au început audierile după tragedia cu trei morți de la Babeș. Managerul spitalului, o doctoriță și un angajat de la tehnic, luați la întrebări de procurori

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au început audierile după tragedia cu trei morți de la Victor Babeș. Potrivit unor surse, primele persoane luate la întrebări de anchetatori au fost managerul spitalului, o doctoriță și un angajat de la tehnic. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.04.2021, 11:26

Au început audierile după tragedia cu trei morți de la Babeș. Managerul spitalului, o doctoriță și un angajat de la tehnic, luați la întrebări de procurori - Inquam Photos / George Călin
  • Cadavrele au fost transportate la INML, iar TIR-ul ATI a fost sigilat, anunţă Poliţia Capitalei.
  • Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Din declarațiile acestora reiese că exista un echipaj medical în unitatea mobilă ATI. 

În cursul zilei de astăzi urmează audierea personalului medical și tehnic. De asemenea, tot marți va fi efectuată o expertizare a TIR-ului ATI cu o firmă acreditată pe aparatură medicală.

Reamintim că, luni seară, sistemul de alimentare cu oxigen la secția mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală s-a defectat. În urma acestei avarii, trei pacienți au murit, iar cinci au fost transferați la alte unităţi spitaliceşti. 

Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Pe acelaşi subiect

Victimele tragediei de la Victor Babeș sunt 3 femei

Cele trei persoane care au murit luni seara după ce instalaţia de oxigen a unităţii mobile ATI de la Spitalul Victor Babeş s-a defectat sunt femei cu vârste între 63 şi 84 de ani.

Cadavrele au fost transportate la INML, iar TIR-ul ATI a fost sigilat, anunţă Poliţia Capitalei.

”La data de 12.04.2021, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeaşi zi, 3 pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic „Victor Babeş” Bucureşti au decedat.

La faţa locului s-a deplasat echipa complexă, formată din poliţişti ai Serviciului Omoruri, specialişti ai Serviciul Criminalistic şi medic legist. În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani şi respectiv 63 de ani”, a precizat marţi dimineaţă Poliţia Capitalei.

- Articol realizat cu ajutorul informaţiilor obţinute de reporterul Observator Corina Matlinschi -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Au început audierile după tragedia cu trei morți de la Babeș. Managerul spitalului, o doctoriță și un angajat de la tehnic, luați la întrebări de procurori