Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video CAMERA ASCUNSĂ. Shaormeriile Socului Kebab s-au redeschis, la o zi după ce ANPC a găsit muşte şi gândaci în interior

Patru şaormerii ale lanţului Socului Kebab, una dintre cele mai de succes afaceri din România, au fost închise de Protecţia Consumatorului.  Inspectorii au găsit în restaurante muşte, gândaci şi mizerie. L-au şi amendat pe proprietar şi l-au anunţat că nu are voie să mai vândă şaorma până nu face lună toate restaurantele. 

de Denisa Dicu

la 05.09.2024 , 19:32

Lanţul de şaormerii a fost închis ieri de inspectorii ANPC care au găsit insecte şi bucătării nu foarte curate. Reclamaţiile au venit de la clienţii fast-foodului care a avut anul trecut 76 de milioane de lei cifră de afaceri.

Patronul lanţului de şaomerii care funcţionează de 17 ani în Bucureşti a fost amendat cu 33.000 de lei. După control, omul de afaceri şi-a pus angajaţii să facă o curăţenie lună. 

Camera ascunsă: Au fost (inspectorii ANPC - n.r.) şi datorită lor s-a făcut o renovare. 

Vezi și

Două shaormerii deja şi-au reluat activitatea

Pe acelaşi subiect

La doar o zi de la închiderea temporara a celor 4 shaormerii, deja două dintre ele si-au reluat activitatea. Înainte de a face acest lucru, fast-food-urile au fost verificate încă o data de inspectorii ANPC, care au trebuit sa se asigure ca au fost remediate toate problemele.

Cum s-au redeschis, la şaormerii au şi revenit clienţii să vadă dacă acum fast-foodurile sunt mai curate.

Un leu din patru, cheltuiţi în restaurantele de la noi, merge către mâncarea fast-food. Statisticile arată că românii comandă o şaorma la fiecare zece secunde. Echipa Observator a testat in laborator mai multe tipuri de produse in campania "Ce ne puneti in mancare".

"Prezenţa pe 2 din 5 eşantioane analizate a Escherichia coli. Toate produsele au o cantitate intre 1.000 şi 20.000 de drojdii şi mucegaiuri. Acrilamida făcută separat pe cartofii prăjiţi. Este un compus cancerigen, generat atunci când supraprăjim produsele amidonoase", spune Alexandru Cîrîc, directorul ICA.

E-coli este o bacterie periculoasă, care poate provoca infecţii intestinale, urinare sau pulmonare. Tulpinile agresive pot ucide un copil în câteva zile. Reţeta pentru dezastru e simplă: carnea negătită suficient, legumele nespălate sau igiena precară.

Denisa Dicu Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » CAMERA ASCUNSĂ. Shaormeriile Socului Kebab s-au redeschis, la o zi după ce ANPC a găsit muşte şi gândaci în interior