Antena Meniu Search
x

Cazul bebelușului găsit într-o pungă, la groapa de gunoi din Oravița. Poliția cere ajutorul populației

Cauza decesului bebelușului care a fost găsit aruncat într-o pungă la groapa de gunoi din Oravița se va stabili după analize, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 21.03.2023, 16:04

pungi de gunoi
Cazul bebelușului găsit într-o pungă, la groapa de gunoi din Oravița. Poliția cere ajutorul populației - Shutterstock (imagine ilustrativă)

„În continuarea cercetărilor efectuate în legătură cu cazul bebelușului găsit decedat, la o groapă de gunoi din orașul Oravița, a fost efectuată necropsia cadavrului, iar cauza decesului urmează a fi stabilită cu exactitate în urma rezultatelor analizelor de laborator și a examenului histopatologic”, precizează IPJ Caraș-Severin.

La cercetarea locului și după verificările ulterioare au fost ridicate probe și mijloace materiale de probă.

„Momentan cercetările sunt în curs de desfășurare. Dacă cetățenii dețin orice fel de date sau informații care ar putea ajuta la soluționarea cazului, îi rugăm să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112”, adaugă sursa citată.

Un bebeluș a fost găsit fără viață, luni, într-o pungă, la groapa de gunoi din Oravița

Pe acelaşi subiect

Descoperire macabră la o groapă de gunoi din Oraviţa. Trupul fără viaţă al unui bebeluş de numai câteva zile a fost găsit într-un sac de plastic aruncat printre deşeuri. Un angajat a descoperit cadavrul fetiţei nou-născute în timp ce sorta resturile menajere şi a alertat poliţiştii.

Trupul fetiței a fost transportat la morga spitalului din Reșița pentru efectuarea necropsiei și urmează să se stabilească dacă s-a născut moartă sau a fost ucisă după aceea. 

Descoperirea a fost făcută ieri e angajatul firmei de salubritate, care lucra la sortarea deșeurilor. Sacul de plastic în care se afla trupul nou-născutului a ajuns pe banda de sortare, iar când bărbatul a verificat ce se află în interior a avut un șoc.  A sunat la 112, iar locul a fost împânzit de poliști și criminaliști.

Ce riscă mama bebelușului găsit la gunoi

Anchetatorii au reușit să afle până în acest moment că este vorba de o fetiță care nu pare să aibă mai mult de câteva zile și că acul în care se afla trupul acesteia a fost aruncat la un tomberon din oraș, iar apoi mașina de salubritate l-a transportat la groapa de gunoi, odată cu celelalte deșeuri.

În acest moment se fac cercetări pentru identificarea mamei și se fac verificări inclusiv la toate maternitățile din județ.

Dacă mama va fi găsită, va fi supusă unei expertize psihiatrice pentru a se afla dacă nu era într-o stare de tulburare cauzată de naștere, pentru că în acest caz, dacă a comis fapta într-o astfel de stare, pedeapsa este mai mică de până la 5 ani de închisoare. Dar dacă se va stabili că a comis fapta în timp ce se afla în deplinătatea facultăților mintale riscă să fie cercetată pentru omor, iar în acest caz pedeapsa este de până la 25 de ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cazul bebelușului găsit într-o pungă, la groapa de gunoi din Oravița. Poliția cere ajutorul populației