Antena Meniu Search
x

Video Criminalul din Timişoara avea la el haine de schimb şi produse de igienă, dar nu şi arma crimei. Mărturia polițistului care l-a prins

O operaţiune de căutare grea, aşadar, în care atât identificarea, cât şi capturarea individului, necunoscut până atunci cu antecendente penale, au durat fiecare câte 24 de ore. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 30.06.2023, 14:11

Vezi și

În momentul în care a fost capturat, bărbatul se plimba nestingherit pe strada Gării din Timișoara. Nu a mai avut putere și nici timp să opună rezistență pentru că polițiștii au acționat în forță. Bărbatul avea asupra lui o plasă cu haine, semn că se pregătea să mai stea ascuns și le luase de la domiciliul acestuia. 

Bărbatul se plimba nestingherit pe strada Gării din Timișoara când a fost capturat

Din moment în moment, acesta urmează să ajungă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. El va fi adus de la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile. 

Oamenii legii spun că este o anchetă exrem de complicată, în cadrul căreia s-au mobilizat foarte multe forțe și unde a fost extrem de important inclusiv aportul populației. Au venit foarte multe apeluri la 112 și au fost foarte multe piste pe care polițiștii le-au luat în calcul și au reușit să-l captureze după 48 de ore pe criminalul celor doi bătrâni.

Pe acelaşi subiect

Inspectorul-şef al IPJ Timiş, după capturarea criminalului

Alin Petecel, inspectorul-şef al IPJ Timiş a dat asigurări, vineri, într-o conferinţă de presă, în urma prinderii autorului dublei crime de la Timişoara, că oraşul este unul sigur şi a ţinut să mulţumească populaţiei care a ajutat la prinderea bărbatului. Petecel a explicat că au fost nevoie de 24 de ore pentru identificarea acestuia şi de alte 24 de ore pentru capturarea lui, potrivit News.ro.

”Ştiu că liniştea şi încrederea populaţiei a fost zdruncinată, fără doar şi poate, motiv pentru care vreau să le transmit că Timişoara este un oraş sigur. Este sigur fiindcă am demonstrat, împreună cu dumneavoastră şi populaţia, cu acest parteneriat, într-un timp extrem de scurt, că suntem o forţă care nu poate fi, în niciun caz, înfrântă”, a declarat chestorul de Poliţie Alin Petecel, inspectorul-şef al IPJ Timiş, vineri, într-o conferinţă de presă.

Petecel a adăugat că victimele şi autorul se cunoşteau deoarece locuiau în acelaşi imobil.

”În acelaşi context vreau să fac câteva precizări. Victimele şi autorul se cunoşteau, de fapt confirm ceea ce dumneaoastră aţi scris.Au locuit o bună perioadă de timp în acelaşi imobil şi cred că acesta a fost şi motivul uşurinţei cu care uşa a fost deschisă,  negândindu-se ca va urma. Dar aşa cum am precizat, am demonstrat împreună că trăim într-un oraş sigur şi rog pe toată lumea să aibă încredere în noi. Este o armată care îşi face datoria - chestor de Poliţie Alin Petecel, Inspector-şef al IPJ Timiş”, a mai declarat Petecel.

Mărturia polițistului care l-a prins pe criminal

Inspectorul de Poliţie Laurenţiu Ţambriş din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Timişoara este cel care l-a capturat şi imobilizat pe criminal. 

”Am fost implicat în mod direct în activitatea de prindere a autorului celor două crime comise în seara zilei de 27 iunie, împreună cu colegul meu, subinspector Petre Mândruţ. În cursul zilei precedente, în jurul orei 22.00, în urma datelor operative pe care le-am obţinut în regim  de urgenţă, ne-am deplasat la locul indicat, respectiv în proximitatea platformei industriale Solventul, unde este strada Gării din Timişoara, unde am reuşit să îl depistăm pe autorul infracţiunii chiar pe strada Gării, în timp ce se deplasa”, a declarat vineri inspectorul de Poliţie Laurenţiu Ţambriş din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Timişoara.

Poliţiştii ştiau despre bărbat că este agresiv, aşa că au adoptat o reacţie fermă atunci când l-au capturat. 

”Noi cunoşteam faptul că este o persoană extrem de violentă şi acesta a fost şi motivul pentru care, împreună cu colegul meu, am adoptat o reacţie extrem de fermă pentru imobilizarea lui şi pentru a nu-i da posibilitatea de a riposta în vreun fel. Mai departe am pocedat la efectuarea unui control corporal asupra autorului infracţiunii. Am găsit asupra lui mai multe articole vestimentare de schimb şi obiecte de igienă corporală, semn că se pregătea să se sustragă în continuare urmăririi penale mai mult timp. Nu a apucat să opună rezistenţă pentru că l-am imobilizat, apoi l-am condus la sediul Inspectoratului de Poliţie unde a fost preluat de colegii noştri”, a declarat Laurenţiu Ţambriş.

Potrivit poliţistului, fugarul se ascundea în clădirile părăsite din zona fostei fabrici de vopseluri Solventul din Timişoara, pe fosta platformă industrială din apropierea Gării de Nord din Timişoara. Bărbatul nu avea arma crimei asupra lui.

Sursă foto polițiști: IPJ Timișoara

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Criminalul din Timişoara avea la el haine de schimb şi produse de igienă, dar nu şi arma crimei. Mărturia polițistului care l-a prins