Antena Meniu Search
x

Video Cum arată podul din Petru Vodă, la mai bine de un an şi jumătate de când s-a surpat. O altă bucată din calea de rulare ar putea să cadă oricând  

Podul din localitatea nemţeană Petru Vodă arată şi astăzi ca în august 2022, atunci când o bucată din acesta s-a surpat. Drumarii au astupat gaura cu o tablă de oţel şi au fost impuse câteva restricţii. Astăzi, podul arată aproape la fel, cu mici diferenţe. Constructorul a mai pus o bucată de tablă şi a mutat ciculaţia de pe margine... pe mijloc.   

de Angela Bertea

la 08.02.2024, 11:55

Vezi și

Podul de pe DN15B este unul intens circulat. Face legătura dintre Moldova și Ardeal, iar sute de mașini îl traversează în fiecare zi.

Angela Bertea, reporter Observator: După ce porţiunea de beton din calea de rulare a cedat, circulația a fost mutată pe sensul de mers neafectat. Acum, traficul se desfășoară chiar pe mijlocul podului, pe bucata de fier ce acoperă gaura formată în urmă cu peste un an și jumătate.

Bătrân cu bicicleta: Îl cârpesc. Azi îl mută pe partea asta, mâine îl mută pe partea cealaltă. Aşa se lucrează aici.

Șoferii nu se simt in siguranță atunci când traversează podul, iar localnicii așteaptă să-l vadă reparat cât mai curând.

Pe acelaşi subiect

Şofer: Clar nu-mi inspiră încredere. Nu mi-a inspirat nici măcar atunci când nu era în construcţie. Să dau atâţia bani: rovinietă plus alte taxe plus... Nu se face nimic. Nu ştiu unde se duc banii.

O altă bucată din calea de rulare pe care se circulă ar putea să cadă oricând

Sub pod se afla și acum bucata de beton desprinsa în urma cu aproape un an și jumătate.

Angela Bertea, reporter Observator: După ce în vara lui 2022, această porțiune de beton ce a căzut, drumarii au acoperit gaura cu o bucată de tablă de fier. Ulterior, aceasta a fost prelungită preventiv şi pe portiunea de beton ce stă să cadă. Acum, o altă bucată din calea de rulare pe care se circulă ar putea să cadă oricând și asta se poate observa: este ușor lăsata.

Drumarii spun că nu ar fi probleme de siguranță în acest moment, iar soluția este una clară. 

Ovidiu Laicu - DRDP Iași: Noi am făcut o expertiză şi scrie în expertiză că recomandarea este un pod nou. Se face studiu de fezabilitate, se identifică sursa de finanțare şi-apoi o să ne-o dea nouă, la DRDP, să facem procedurile de licitaţie, proiectare cu execuţie.

Autoritățile spun că periodic se fac verificări privind siguranța în trafic, iar podurile sunt atent monitorizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cum arată podul din Petru Vodă, la mai bine de un an şi jumătate de când s-a surpat. O altă bucată din calea de rulare ar putea să cadă oricând