Antena Meniu Search
x

Video Doi tineri din Vaslui, înghiţiţi de valuri, la Costineşti. Căutările disperate, zădărnicite de marea furioasă. "Dai cu capul în stâncă şi nu-ţi dai seama. Ce să găseşti?"

Val de tragedii pe litoral. Doi tineri din Vaslui, daţi dispăruţi, aseară, în staţiunea Costineşti, sunt căutaţi şi la această oră. Au fost văzuţi de mai mulţi turişti intrând în apă, dar nu s-au mai întors la mal. Alte patru persoane, printre care şi un salvamar, au murit înecate de la începutul săptămânii. Steagul roşu a fost arborat pe întreg litoralul, dar turiştii ignoră avertisementele salvamarilor.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.08.2022, 19:35

Vezi și

"Atenţie! Steagul roşu a fost arborat. Nu intraţi în apă!" Este apelul disperat făcut de salvamari către turiştii de pe litoral, după ce în ultimele trei zile patru persoane s-au înecat, iar alte două au dispărut în marea agitată. Seara trecută, un apel la 112 anunţa că, în Costineşti, doi turişti au intrat în apă şi nu s-au mai întors la mal. Curenţii puternici i-ar fi tras în larg. 

Doi tineri din Vaslui, înghiţiţi de valuri, la Costineşti

"Căutările nu au avut niciun rezultat, iar la ora 22.45, ambarcaţiunile s-au retras", a declarat Oana Manoilă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea. Căutările celor doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 20 de ani, au fost reluate de dimineaţă, dar marea agitată îi pune la grea încercare şi pe salvatori. 

"Misiunea salvatorilor este una foarte dificilă. Marea este extrem de agitată. Valorile au doi metri la ţărm şi până la patru metri în larg, iar vântul suflă la rafală cu 65 de kilometri pe oră", arată Andreea Filip, reporter Observator. "Vizibilitatea este la 10 centimetri. Dai cu capul în stâncă şi nu îţi dai seama. Ce să găseşti? Cel puţin în ultimii 10 ani nu am mai văzut aşa ceva. Acum s-a mai lăsat un pic. Dimineaţă era groaznic. Nu se mai vedeau stabilopozii", spune Serafim Nicolae, coordonator salvamari Costineşti.

Pe acelaşi subiect

Pe întreg litoralul, din Năvodari şi până în Vama Veche, flutură steagul roşu. Nimeni nu are voie în apă. Nici măcar salvamarii. Întrebat dacă are curaj să intre în apă, un turist răspunde: "Eu unul, nu. Tocmai de aia stau şi cu copilul aici". "Valurile sunt foarte puternice. E marea periculoasă acum şi se poate îneca oricine", mărturiseşte o femeie. 

Inconştienţă la mare: mulţi turişti ignoră steagul roşu

Dar mulţi turişti aleg să-şi pună vieţile lor şi pe ale altora în pericol. Printre cei pe care marea i-a luat tribut în ultimele zile se numără şi un salvamar care încerca să salveze un tânăr. În total, zece oameni au murit înecaţi de la începutul sezonului până acum pe litoral. Salvamarii au avertizat că steagul roşu va rămâne arborat pe litoral şi în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Doi tineri din Vaslui, înghiţiţi de valuri, la Costineşti. Căutările disperate, zădărnicite de marea furioasă. "Dai cu capul în stâncă şi nu-ţi dai seama. Ce să găseşti?"