Antena Meniu Search
x

Video Un salvamar s-a înecat încercând să salveze un tânăr de 29 de ani. Ambii au murit: "S-a agăţat de salvator, l-a băgat la fund"

Zi neagră pe litoral. Trei persoane, doi turişti şi un salvamar, şi-au pierdut viaţa în apele învolburate ale mării, iar alte zeci de persoane au fost salvate de la înec în ultimul moment. S-a întâmplat azi dimineaţă, în doar câteva ore, într-o perioadă în care marea era extrem de agitată, iar în multe staţiuni era arborat steagul roşu. Salvatorii atenţionează că şi în zilele următoare vom avea parte de vânt, valuri mari, dar şi curenţi marini foarte puternici. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional. 

de Redactia Observator

la 08.08.2022, 19:03

Vezi și

Zeci de turişti s-au aventurat în larg fără să ţină cont de avertizările salvamarilor şi au fost scoşi din apele mării în ultimul moment. 

Un salvamar printre cele trei victime înecate pe litoral

Bărbat salvat: Ce aţi făcut? V-aţi speriat? Cum a fost?

Cine să se sperie? Nu a fost nimic!

Pe acelaşi subiect

De ce aţi intrat în apă dacă e steag roşu?

Printre ei şi o copilă de 15 ani din Eforie, care, aflată pe un colac, a fost purtată în larg de curenţi. Salvamarii au reuşit însă să o aducă la mal. 

În tot acest timp, salvamarii din Saturn încercau din răsputeri să salveze viaţa unui tânăr din Suceava, de numai 23 de ani care a vrut să se răcorească şi s-a aruncat în valuri. 

Din păcate, pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic. 

Oana Manoilă, ISU Dobrogea: Victima, în vârstă de 23 de ani se afla în stop cardio respirator. Colegii mei au efectuat manevre de resuscitare, fără un rezultat favorabil, din păcate, fiind declarat decesul bărbatului. 

Alte două persoane şi-au pierdut viaţa astăzi, la Eforie Nord. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani şi salvamarul care intrase după el în apă. Curenţii au fost atât de puternici, încât chiar şi salvatorul, cu ani de experienţă, nu a putut supravieţui. 

Gelu Vătămănescu. şef salvamari Eforie: Un tânăr de 29 de ani, s-a agăţat de salvator, l-a băgat la fund şi...Este steag roşu, marea foarte agitată, este o zi grea pentru noi, salvamarii. Multă lume în apă, mulţi turişti, unii înţeleg, unii nu. Au fost misiuni în care, de exemplu, un părinte îşi îneca copilul, a vejnit salvamarul, încerca să-l înece şi pe salvamar numai să scape. 

Puţini sunt turiştii care ţin cont de avertizările salvamarilor. 

Turist-reporter: - E perfect!

- Dar nu e cam agitată? 

- Absolut deloc! e agitată dar pentru asta am venit. pentru mare, pentru agitaţie, pentru plăcere. 

- Chiar nu am văzut steagul roşu dar o să mă bag în mare şi aşa. Limitat. Până la genunchi. 

De la începutul anului şi până astăzi , în valurile mării şi-au pierdut viaţa 10 persoane, iar alte 35 au fost salvate în ultimul moment. Autorităţile ne sfătuiesc să ne scăldăm numai în locuri special amenajate pentru înot, să nu ne aventurăm în apă după ce am consumat băuturi alcoolice şi să nu lăsăm copiii nesupravegheaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Un salvamar s-a înecat încercând să salveze un tânăr de 29 de ani. Ambii au murit: "S-a agăţat de salvator, l-a băgat la fund"