Meniu LIVE
Search
x

Ce semnificaţie au steagurile salvamarilor de pe litoralul românesc. Când NU ai voie să intri în apa mării

Turiștii și constănțenii  care se distrează pe litoralul Mării Negre în plin sezon estival trebuie să țină cont şi de steagurile arborate în punctele de salvamar atunci când intră în apă.

De Redactia Observator la 03.08.2022, 16:12

Marea, pe cât este de fascinantă pe atât este de periculoasă. Chiar dacă afară temperaturile sunt ridicate, iar pe unele plaje abia adie vântul, în apă curenții pot fi puternici. Şi cum temperaturile sunt ridicate în această perioadă, iar apa mării este numai bună pentru îmbăiere, cei care vor să petreacă cât mai mult timp atât pe plajă, cât şi în apă trebuie să ţină cont şi de steagurile arborate în punctele de salvamar. 

Steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

Ce trebuie să știm dacă sub steagul roşu este arborat un alt steag

  • STEAGUL ROŞU – înseamnă că scăldatul este interzis
  • STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesionişti
  • STEAGUL ALB/NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcaţiunilor 
Pe acelaşi subiect

Atunci când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opţional) e semn că avem liber la distracţie. 

Pentru a avea o vacanță în siguranță sau doar o zi liniștită la plajă, turiștii și constănțenii trebuie să știe că mai au la dispoziție și aplicația Sea Status care le arată ce steag este arborat în toate stațiunile de pe litoralul românesc.

Pe tot parcursul sezonului estival, aproximativ 120 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia în program 08.30 – 19.30.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Ce semnificaţie au steagurile salvamarilor de pe litoralul românesc. Când NU ai voie să intri în apa mării