Antena Meniu Search
x

De 4 ani, Sorin salva vieţi. Astăzi, marea l-a luat drept tribut în timp ce încerca să aducă pe ţărm un tânăr inconştient, care a ignorat steagul roşu

Săptămâna a început tragic la malul mării. Trei oameni au murit, după ce s-au aventurat în marea agitată. Unul dintre ei, un salvamar care încerca să salveze un turist de la înec. Curenţii sunt extrem de puternici, iar valurile uriaşe. Pe tot litoralul flutură steagul roşu, iar asta înseamnă că oamenii NU au voie sa intre în apă. Turiştii ignoră însă avertismentele. Imaginile, va anunt, au puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 08.08.2022, 19:07

Vezi și

Pe plaja din Saturn s-a dat o luptă contra cronometru pentru salvarea unui tânăr de 23 de ani. În zadar însă. Bărbatul a plătit cu viaţa bălăceala în mare. Turistul s-a aventurat în larg împreună cu un amic. Deşi nu ştia să înoate prea bine, iar curenţii erau extrem de puternici. Prietenul său a reuşit să ajungă la mal. 

A murit încercând să salveze pe altul 

Oana Manoilă, ISU Dobrogea: Au fost alocate şenilata, o ambulanţă Smurd, precum şi elicopterul Smurd. Colegii mei au efectuat manevrele de resuscitare fără un rezultat favorabil, din păcate. 

Pe tot litoralul flutură steagul roşu, iar asta înseamnă că scăldatul este interzis. Dar, pentru turiştii cu sete de aventură, regulile sunt făcute ca să fie încălcate. 

Pe acelaşi subiect

În Eforie Nord, alţi doi bărbaţi, de 28 şi 48 ani, au pierit în valurile periculoase. Unul dintre ei, salvamar de meserie. Sorin încerca să-l salveze pe turist, când a picat chiar el victimă în marea furioasă.

Gelu Vătămănescu, şef salvamari: Salvamar de-al nostru, cu experienţă, din 2018. A lucrat pe tot litoralul. Un tânăr de 29 de ani s-a agăţat de salvator, l-a băgat la fund. A intervenit şi un alt salvamar, i-a scos pe amândoi la mal. 

Scene tragice şi în Jupiter, petrecute sub ochii turiştilor.  Curenţii i-au purtat în depărtare în larg, pe aceşti doi oameni care nu mai reuşesc să ajungă la mal. Salvamarii se chinuie să-i salveze.

Salvamar: - Prinde-te de placă! Hai, hai amândoi! Vezi că vine val mare! Hai, că i-a luat pe ăştia!

Marea îi pune la grea încercare şi pe salvatori. Ambarcaţiunea lor abia reuşeşte să treacă dincolo de valurile periculoase. În ultima clipă au scos-o şi pe această tânără tot in Jupiter. Sleită de puteri, turista abia se mai ţine pe picioare.

Manuel Constantin - salvamar: E pură inconştienţă. Ei îşi pun încrederea în saltele, în gonflabile, colace. dar degeaba!

Situaţia s-a repetat şi în Constanţa, pe plaja Trei Papuci. Un turist care practica sporturi nautice a fost salvat cu o barcă de salvamari şi dus la mal. Salvamarii n-au avut timp de odihnă. 

Gelu Vătămănescu, Șef salvamari Eforie: Este steag roşu, marea foarte agitată. Este o zi grea pentru noi salvamarii. Multă lume în apă, mulţi turişti. Unii înţeleg, unii nu. Încercăm să-i scoatem în siguranţă, să-i ţinem în siguranţă. Erau oameni pe care îi fluieram să vină mai la margine, ei înjurau. La cinci minute aveau nevoie de ajutorul nostru.

La prânz, nu aveai loc să arunci un ac în apă. Vântul a bătut cu putere, iar valurile au fost uriaşe. În zadar i-au fluierat salvamarii încontinuu pe turişti. Alţii, în schimb, ignoră avertismentele cu bună ştiinţă.

Turist: E agitată, dar pentru asta am venit. pentru mare, agitaţie şi plăcere. N-am văzut steagul roşu, dar o să mă bag în mare şi aşa.

Zece oameni au murit înecaţi de la începutul sezonului până acum pe litoral. Iar pericolul nu a trecut. Zilele următoare se anunţă vânt puternic la malul mării, iar pe plajă o să fluture în continuare steagul roşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » De 4 ani, Sorin salva vieţi. Astăzi, marea l-a luat drept tribut în timp ce încerca să aducă pe ţărm un tânăr inconştient, care a ignorat steagul roşu