Antena Meniu Search
x

Video Comenzile pentru cozonaci au crescut cu 20% faţă de anul trecut, iar cofetăriile abia fac față cererii

Dacă anul trecut starea de urgenţă ne-a transformat pe toţi în bucătari, acum pare ca toți preferă să comande cozonacul de pe masa de Paşte. Cofetăriile fac faţă cu greu numărului mare de cereri. Preţurile au rămas la fel, dar comenzile au crescut cu 20% faţă de anul trecut.

de Redactia Observator

la 21.04.2021, 22:56

Vezi și

Goana după drojdie de anul trecut s-a transformat în goana după cozonac ambalat. În cofetării, angajaţii deja nu-şi mai văd capul de treabă.

Gheorghe Ularu, reprezentant cofetărie: Comenzile au început de acum două săptămâni, poate chiar mai devreme ca în alţi ani”.

Anişoara, cofetar: ”Pască, cozonac, prăjituri de casă, fursecurile. Cozonacul este cu nucă dublă”.

Prețul unui cozonac se încadrează între 25 și 42 de lei

Comenzile sunt preluate până în Joia Mare. Clienţii pot ridica singuri cozonacii sau îi pot primi la domiciliu.

În funcţie de compoziţie, preţul porneşte de la 25 de lei şi ajunge până la 42 de lei. Cine vrea să-i pregătească acasă scoate mai puţini bani din buzunar, dar pierde timp. În plus, are nevoie şi de puţin talent în bucătărie.

Rețeta cozonacului făcut în casă

O gospodină spune rețeta pentru cozonaci: ”Nuci, ouă, lapte. Ce este de cumpărat – mirodeniile, drojdia. Cel puţin, în preajma sărbătorilor, se mai fac în gospodării cozonacii, fripturile de miel, ouăle se roşesc cu foi de ceapă”.

Avantajul gospodinelor care aleg să-i pregătească în propriile bucătării e că pot alege doar ingredientele pe care şi le doresc.

Cam 25 de lei costă ingredientele pentru un cozonac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Comenzile pentru cozonaci au crescut cu 20% faţă de anul trecut, iar cofetăriile abia fac față cererii