Antena Meniu Search
x

Video Echipa Observator, aproape de malul ucrainean. Cum arată zona în care s-au prăbușit resturile de dronă Shahed

Preşedintele Klaus Iohannis şi ministerul Apărării au recunoscut astăzi ce au negat ferm două zile. O dronă rusească s-a prăbuşit pe teritoriul nostru. Ucraina a făcut anunţul luni şi de atunci oficialii noştri au dezminţit ferm incidentul. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a mărturisit: l-a informat greşit pe şeful statului. Noua situaţie l-a făcut pe Klaus Iohannis să îşi schimbe radical discursul. De la supraveghem zona atacurilor Rusiei, la este o violare gravă a integrităţii teritoriale a României. Reporterii Observator au mers în locul în care au căzut bucățile din drona Shahed.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 06.09.2023, 19:48

Vezi și

"Între partea românească și partea ucraineană nu sunt mai mult de 600-700 de metri, deci vă dați seama ce simt oamenii când încep bombardamentele, uitându-se pe ferestrele caselor. Case care sunt, de cele mai multe ori, aproape. E greu de spus dacă autoritățile au ascuns. Dar greu de găsit o dronă cred că ar fi. Așa arată toate pădurile din zona aceasta - sălcii, plopi, arbori foarte vechi, bătrâni, mari, cu coroane foarte verzi și pline. Dacă s-a întâmplat să cadă, între Plauru și Ceatalchioi, acest loc este împădurit. Greu de spus dacă au ascuns, cred că a fost o lipsă de comunicare. Nu i-au crezut pur și simplu pe localnici. S-au pripit. (...) Am stat de vorbă cu oamenii din zonă. Sunt speriați. Ar fi anormal să nu fie speriați. Oamenii aceștia aud bombardamentele, le văd​", a transmis reporterul Observator Sonia Simionov.

Bâlbe la nivel înalt după prăbușirea unei drone pe teritoriul României

O dronă s-a prăbuşit pe teritoriul României, confirmă Ministerul Apărării, după 48 de ore de negaţii şi bâlbâieli. Declaraţia vine după ce, ieri, şi preşedintele, şi premierul încercau să ne asigure că nicio dronă rusă nu a intrat pe teritoriul ţării.

La nici 24 de ore de la aceste declaraţii, ministrul Apărării recunoaşte că l-a informat greşit pe preşedinte. Klaus Iohannis spune acum că un astfel de incident este inadmisibil, o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale ale României, stat aliat NATO. Susține însă că nu trebuie să ne facem griji, că suntem bine apăraţi de NATO şi că avem cele mai puternice măsuri de securitate din istoria României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Echipa Observator, aproape de malul ucrainean. Cum arată zona în care s-au prăbușit resturile de dronă Shahed