Antena Meniu Search
x

Video Examen cu scandal la Poliţia Locală Braşov. Oamenii legii ar fi copiat rezolvările cu telefonul mobil

Suspiciuni de fraudă la un examen ţinut la Poliţia Locală Braşov. Unul dintre poliţiştii care au dat examenul a povestit, pentru Observator, că rezolvările au fost afișate în sala de examen și că polițiștii au copiat cu ajutorul telefonului mobil. Şeful Poliţiei Locale neagă însă acuzaţiile şi refuză reluarea examenului, motiv pentru care Primăria îi cere demisia.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.03.2021, 08:31

Vezi și

Reorganizare cu scandal la Poliţia Locală Braşov. Totul a început după o evaluare a secţiei, în urma căreia a fost luată decizia ca 15 din cei peste 200 de polițiști să plece. 

Claudiu Sandu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov: Până în acest moment pot să vă confirm că este o sesizare depusă cu privire la anumite aspecte care ridică semne de întrebare cu privire la concurs, care a fost dat pentru ocuparea unor posturi din cadrul Poliţiei Locale Braşov. Mai multe detalii nu pot sa va dau pentru ca sesizarea abia a fost depusa si este nevoie de o investigatie din care sa rezulte daca sunt aspecte penale sau nu.

Unii dintre polițiștii prezenți în sală, la examen, spun că rezolvările au fost afișate pe ușă și că mai mulți polițiști le-au fotografiat, cu telefoanele, după care le-au transcris. 

Primăria Braşov a cerut reluarea examenului, dar şeful Poliţiei Locale refuză acest lucru. Primarul i-a dat ultimatum: până astăzi trebuie să rezolve problema, altfel... îi cere demisia. 

"Nivel minim de încredere"

"Poliția Locală Brașov se confruntă cu un nivel minim de încredere din partea brașovenilor și are nevoie de un management eficient, care să implementeze acțiuni concrete și cu rezultate, care să transforme această instituție într-un serviciu public profesionist. Altfel, rămâne o instituție locală care consumă peste 4 milioane de euro anual, fără a furniza servicii de calitate brașovenilor", a transmis  Allen Coliban, primarul din Brașov. 

Claudiu Loghin: Directorul Poliţiei Locale Braşov a refuzat să răspundă întrebărilor privind această situaţie. A postat însă un mesaj pe o reţea de socializare în care susţine că nu a fost niciodată consultat în ceea ce priveşte reorganizarea instituţiei, că examenul în sine este unul imoral şi că nu îşi va apăra funcţia dispunând reluarea acestui examen.

Potrivit Statului de funcții, Poliția Locală Brașov are, în prezent, 257 de angajați. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Examen cu scandal la Poliţia Locală Braşov. Oamenii legii ar fi copiat rezolvările cu telefonul mobil