Antena Meniu Search
x

Video Examen cu scandal pentru poliţiştii locali braşoveni. Oamenii legii sunt acuzați că au fraudat testul

Acuzații de fraudă la concursul organizat pentru restructurarea Poliției Locale Brașov. Organizatorii sunt acuzati că au afisat rezolvările subiectelor pe usa sălii de examen, astfel încât candidatii să aibă acces la ele, chiar în timpul concursului. În plus, polițiștii au putut avea la ei și folosi telefoane mobile și ceasuri inteligente, cu care să împărtășească rezolvările corecte ale subiectelor de examen.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 03.03.2021, 17:08

Vezi și

Aproximativ unul din zece anagjaţi ai Poliției Locale Brașov trebuie să plece pentru că 15 posturi nu mai sunt în noua structură de funcționare. Trei oameni ai legii au părăsit instituția de bună voie, înainte de concurs. Selecția a avut doar o probă scrisă, iar polițiștii au susținut-o în două grupe. Unul dintre participanții la examen a acceptat să dezvăluie, sub protecția anonimatului, cum a fost la examen.

Agent examinat: Rezolvările la subiecte când au apărut și unde au fost afișate? Au fost afișate pe ușa de la intrare. Când? Cred că după începutul examenului sau după, la cinci minute după. Au ieșit colegi de-ai noștri, din sală, s-au dus la toaletă și au venit înapoi, după care au ieșit, au filmat, că erau puse pe ușă răspunsurile și au ieșit afară și le-au transmis celorlalți, pe Whatsapp"

Potrivit polițistului, frauda a fost săvârșită cu girul membrilor comisiei de supraveghere - persoane cu funcții de conducere, în Poliția Locală Brașov. În total, 137 de lucrători ai Poliției Locale Brașov au susținut proba scrisă care trebuie să decidă cine pleacă din instituție.

Claudiu Loghin, reporter: „Concursul a fost organizat la sfârșitul săptămânii trecute. În urma procesului de restructurare, din instituția Poliției Locale Brașov trebuie să plece 12 lucrători”

Primăria Brașov a verificat acuzațiile privind fraudarea examenului de restructurare, de la Poliția Locală. Și a ajuns la concluzia că nu s-a săvârșit nicio fraudă. 

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: „După afișarea baremelor, nicio persoană nu a mai părăsit sala și să se reintre în sală, pentru a continua testul, astfel încât nicio persoană dintre cei testați nu a avut posibilitatea să vadă sau să fotografieze aceste bareme"

Reducerea schemei de personal a Poliției Locale a fost decisă după o evaluare a modului în care funcționează instituția. De evaluare s-a ocupat fostul șef al Serviciului Criminalistic, din cadrul Inspectoratului Poliției Județene Brașov, actualmente consilier la Primărie.

Radu Dascălu, consilier: Există o categorie de poliţişti locali care, în opinia mea, nu ar trebui să facă parte din această instituţie, pentru că nu îşi fac treaba, pentru că vorbesc cu cetăţenii într-o manieră neelegantă, pentru că fac tot felul de artificii ca să demonstreze că sunt eficienţi.

Răspunsul Poliţiei Locale

Directorul Poliției Locale Brașov a refuzat să facă orice declarație despre desfășurarea concursului, dar am primit un punct de vedere din partea instituției. 

În urma analizei bazate pe declarațiile, verbale și scrise, date de participanții la organizarea și desfășurarea concursului, deși nu există probe directe care să conducă la concluzia existenței unor cazuri de fraudare a examenului, însă constatând că există unele suspiciuni rezonabile care ar putea genera o situație de neîncredere în corectitudinea concursului, directorul Poliției Locale Brașov a luat hotărârea de a sesiza organele de cercetare penală pentru efectuarea de verificări potrivit prevederilor legale”, spune Poliția Locală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Examen cu scandal pentru poliţiştii locali braşoveni. Oamenii legii sunt acuzați că au fraudat testul