Antena Meniu Search
x

Ferma Dacilor a fost ridicată şi fără autorizaţie de construcţie. Primarul nu a fost în control pentru că "nu a putut lua legătura cu proprietarul din acte"

Incendiu la Ferma Dacilor. Pensiunea nu doar că nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, ci a fost ridicată şi fără autorizaţie de construcţie de către Cornel Dinicu. A intrat în legalitate de abia în 2020, spune prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu.

de Redactia Observator

la 27.12.2023, 15:04

Ferma Dacilor a fost ridicată şi fără autorizaţie de construcţie. Primarul nu a fost în control pentru că "nu a putut lua legătura cu proprietarul din acte"
Ferma Dacilor a fost ridicată şi fără autorizaţie de construcţie. Primarul nu a fost în control pentru că "nu a putut lua legătura cu proprietarul din acte" - Observator

Prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, spune că la Ferma Dacilor s-a construit fără autorizaţie, intrându-se în legalitate abia în 2020, când pentru acele construcţii a fost obţinut un certificat de edificare a construcţiei.

"Nu au autorizaţie de construire. Au intrat în legalitate, în baza legii, în sensul că toate construcţiile după 2001, dar mai vechi de 3 ani, pot intra în legalitate făcând un raport de expertiză şi, bineînţeles, eliberarea unui certificat de edificare a construcţiei. Au intrat în legalitate în 2020. S-a făcut un PUZ, terenul respectiv a intrat în intravilan în baza acelui PUZ, iar ulterior au intrat în legalitate în baza acestor documente", a declarat Nanu pentru Agerpres. 

Întrebat dacă s-a construit fără autorizaţie, prefectul a confirmat: "au construit fără a avea autorizaţie". 

Conform site-ului oficial al complexului turistic de la Tohani, bazele afacerii au fost puse în 2013.  "Pentru motivele de mai sus, din dragoste pentru natură şi pentru gastronomia tradiţională, în 2013 am pus bazele Fermei Dacilor, gândită ca un proiect de, şi pentru familie", arată sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Primarul nu a fost în control pentru că nu a putut lua legătura cu proprietarul din acte

Primarul comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, spune că nu a fost în control la acest complex turistic, motivând faptul că nu a putut lua legătura cu proprietarul din acte. Potrivit dosarului clasat de DNA, Cornel Dinicu administra societatea prin interpuşi.

"S-au edificat clădirile - pensiune şi restaurant şi spaţii de cazare, în timp (...) Nu am fost în control. (...) Acolo este proprietară o anumită doamnă din Bucureşti, am încercat să luăm legătura cu ea, nu s-a putut lua legătura cu ea. (...) A fost control inopinat", a declarat primarul.

Întrebat ce voia să verifice, acesta a indicat "partea de urbanism""Am vrut să verificăm existenţa acelor construcţii pe parte de urbanism. Proprietara sau cine e împuternicit a venit cu o autorizaţie de la Ministerul Turismului în care era specificat că sunt autorizaţi de Ministerul Turismului şi atunci am considerat că e autorizată această... Normal, ar fi trebuit să ceară o autorizaţie de funcţionare pe care nu au cerut-o", a adăugat edilul. 

Cele şapte victime carbonizate care au fost găsite de pompieri în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor au fost identificate pe baza probelor ADN. Anchetatorii au recoltat probe ADN pe care le-au comparat cu mostre luate de la rudele victimelor. În continuare este căutată o a opta persoană dispărută. Printre victime se află şi fiul de 9 ani al patronului Cornel Dinicu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ferma Dacilor a fost ridicată şi fără autorizaţie de construcţie. Primarul nu a fost în control pentru că "nu a putut lua legătura cu proprietarul din acte"