Antena Meniu Search
x

Victimele incendiului de la Ferma Dacilor, găsite cu greu. Erau atât de carbonizate încât pompierii nu-şi puteau da seama dacă erau cadavre sau resturi arse

Creşte bilanţul în urma tragediei de la Ferma Dacilor din Prahova: 7 oameni, printre care 3 copii, şi-au pierdut viaţa în a doua zi de Crăciun, după incendiul violent care a mistuit pensiunea din Tohani. O persoană adultă este încă de negăsit, la mai bine de 24 de ore de la izbucnirea focului. Victimele au fost identificate pe baza probelor ADN. Oamenii care se adunaseră la pensiune sunt rude şi apropiaţi ai lui Cornel Dinicu, proprietarul complexului, un om de afaceri cu un trecut controversat. Între timp, s-au deschis mai multe anchete. DNA a intrat pe fir şi redeschide un dosar mai vechi, referitor la modul în care funcţiona Ferma Dacilor. 

de Redactia Observator

la 27.12.2023, 13:57

Victimele incendiului de la Ferma Dacilor, găsite cu greu. Erau atât de carbonizate încât pompierii nu-şi puteau da seama dacă erau cadavre sau resturi arse
Victimele incendiului de la Ferma Dacilor, găsite cu greu. Erau atât de carbonizate încât pompierii nu-şi puteau da seama dacă erau cadavre sau resturi arse - Observator

Au trecut mai bine de 24 de ore de la incendiul devastator de la Ferma Dacilor, iar căutările continuă. Pomierii au găsit în această dimineaţă a şaptea victimă carbonizată. Este vorba despre un copil. 

Cele şapte victime carbonizate au fost identificate pe baza probelor ADN. Anchetatorii au recoltat probe ADN pe care le-au comparat cu mostre luate de la rudele victimelor. În continuare este căutată o a opta persoană dispărută. În paralel, sunt în derulare audieri la sediul Poliţiei Mizil.

Victimele incendiului de la Ferma Dacilor, găsite cu greu

Acţiunea de căutare a ultimei victime între ruinele rămase din Ferma Dacilor în urma incendiului devastator care a mistuit clădirea principală a pensiunii este extrem de dificilă, având în vedere că în zonă sunt doar resturi carbonizate, din care nu se distinge ce poate fi cadavrul unui om şi ce sunt materiale arse. 

Pe acelaşi subiect

A şaptea victimă a incendiului care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, un copil, a fost identificată cu ajutorul unor analize ADN, potrivit unor surse din rândul salvatorilor, citate de news.ro. Mai mult, potrivit acestora, echipajele care se află la faţa locului au mari dificultăţi în a distinge ce poate fi cadavrul unei persoane şi ce sunt resturi de obiecte şi lemn carbonizat, având în vedere că totul este distrus de foc.

În cadrul anchetei procurorul de caz a dispus efectuarea de teste ADN pentru identificarea victimelor. "S-au recoltat probe ADN de la toate victimele şi sunt identificate parţial", au declarat reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

S-au deschis mai multe anchete după incendiul de la Ferma Dacilor

Au fost audiate mai multe persoane în dosar iar cercetările care au loc în continuare sunt in rem, adică faţă de fapte, nu faţă de persoane. Ancheta vizează infracţiuni de distrugere, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpăPensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, funcţiona fără autorizaţie de construire, iar cei care o ridicaseră obţinuseră la finalul anului 2020 un certificat de edificare, potrivit news.ro. 

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a anunţat că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu pentru astfel de unităţi de cazare. Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a preluat coordonarea anchetei deschise după incendiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Victimele incendiului de la Ferma Dacilor, găsite cu greu. Erau atât de carbonizate încât pompierii nu-şi puteau da seama dacă erau cadavre sau resturi arse