Antena Meniu Search
x

Video Filmul celor 11 ore în care şoferul cu Mercedes a batjocorit oamenii legii. Circul s-a încheiat doar când s-a predat de bunăvoie

La volanul unui bolid, un individ a sfidat doi poliţişti şi patru jandarmi şi i-a lăsat spectatori la show-ul său periculos prin trafic. Agenţii s-au învârtit haotic pe lângă maşina tânărului şi nu au reuşit să spargă geamul limuzinei. Şoferul s-a făcut nevăzut şi a continuat să-i ironizeze de acasă. Timp de 11 ore poliţiştii n-au făcut nimic pentru că nu au avut mandat să îl ridice. Mai marii din poliţie recunosc şirul de erori din interveţie. 

de Redactia Observator

la 27.10.2022, 19:42

Vezi și

Bucureşti. Bulevardul Tineretului. Puţin după ora 19. Un bărbat de 26 de ani încalcă toate legile în trafic la volanul unei maşini sport. Oprit de un poliţist, individul nu răspunde la somaţii şi turează motorul. Agentul se învârte în jurul maşinii. 

Poliţist: Te dai jos acum!

Zeci de oameni sunt martori la scenă. De pe margine, agentul primeşte indicaţii cum trebuie să acţioneze. În intersecţie, un alt poliţist dirijează în continuare traficul. 

Martor: Mamă, e mort săracul!

Pe acelaşi subiect

Uite jandarmii!

Băi, băieţii, veniţi încoace!

Patru jandarmi sar în ajutor poliţistului. Degeaba. Individul demarează în trombă pe roşu. Loveşte două maşini în încercarea de a scăpa şi trece printre pietonii care traversau regulamentar. Ca prin minune, nimeni nu e rănit. 

Martor: Loveşte oamenii! Bă, eşti nebun!

Poliţistul şi jandarmii rămân blocaţi în urma lui. Au avut câteva minute să-l oprească dar nu au reuşit. Le-a scăpat din mână după un şir de erori. Un fost luptător de la trupele speciale explică, într-un experiment pentru Observator, cum ar fi trebuit să procedeze. În primul rând poziţionarea în jurul maşinii...

Fost luptător de la trupele speciale: Mă poziţionez astfel încât să nu fiu lovit cu maşina.

Mă poziţionez în laterlă, aici am şi vedere în interior. E posibil ca şoferul să aibă o armă. Mă poziţionez în uşă, dacă deschide uşa să nu mă lovească, să ies din axul lui, dispozitivele se fixează pe colţurile geamurilor. 

Din bolid, şoferul a făcut legea în faţa poliţiştilor

Apoi spargerea geamului...

Fost luptător de la trupele speciale: Orice obiect din dotarea poliţistului. Bastonul, cătuşele sau acest pix care are un vârf diamantat.  Dispozitivele se fixează pe colţurile greamurilor. E simplu!

Apoi se curăţă marginile. Se blochează conducătorul, se deschide uşa şi îl inviţi afară. 

După ce a scăpat de poliţişti, fugarul îşi abandonează maşina în curtea unei facultăţi din apropiere şi se ascunde în apartamentul bunicii. Dintr-o cadă plină cu spumă, le râde în nas poliţiştilor.  

Şoferul fugar: Mă, haladiţii mei, când ai girofarul ăla...ce faceţi, mă? Staţi, mă, cuminţi!

Eşti gabor! Familia mea îţi bagă 20 de bricege în inimă aici! Hai, vă pup, staţi cuminţi acolo!

unaţi mă la 911 că aştia pe România nu răspund!

Şirul postărilor continuă. 

Şoferul fugar: Hai, mă, că mă luaţi cu night vision-ul! Mă aştepta, mă! (n.r domnişoara din cadă)

Fără mandat de la judecător, poliţiştii nu pot intra peste el. Dimineaţa, îl conving să iasă de bună voie din apartament. 

Şoferul fugar:  Eram la televizor, mă uitam la ştiri!

Poliţişti: Ai ceva la tine?

Şoferul fugar:  Am auzit când a venit mama! N-am nimic!

PoliţiştiStai să-i facem controlul!

După două ore de explicaţii, bărbatul ajunge la IML. Anchetatorii vor să afle, dacă era băut sau drogat. Trecuseră 11 ore de la eveniment! Testele rapide ies...negativ!

Cum văd superiorii poliţistului intervenţia?

Ionel Bratu, sef serv accidente ușoare: Poliţistul trebuie să fie pregătit să reacţioneze. Ar fi trebuit să solicite sprijin mai repede. Procedurile sunt cunoscute.  Să spunem că au fost mici...pe undeva nu au fost îndeplinite toate aceste aspecte. 

Şoferul cu Mercedes plecat în trombă de sub ochii poliţiştilor

Nicu Doru, vicepreședinte Europol: Se acţionează în mod progresiv, de la somat până la folosirea armamentului. În cazul de faţă, nu se putea folosi armamentul, pentru că nu existau indicii concrete, nu se putea folosi nici asupra roţilor, riscau să rănească oamenii care erau în jur.

Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere: Trebuiau să pornească în urmărărea lui şi acolo unde se putea folosi armamentul, puteau să-l folosească. Poliţistul trebuia să fie ajutat de celelalte echipaje ale lui 

Aventura în trafic a bucureşteanului a început mult mai devreme. Şoferul a fost filmat cum face slalom printre maşini între bulevardul camil ressu şi bulvardul tineretului. Un traseu de peste cinci kilometri.  

Maşina era a mamei tânărului, o cunoscută cântăreaţă de manele. Familia ar avea legături cu clanul Ștoacă, supranumit "stăpânul cartierelor Ferentari și Rahova" şi în mai multe dosare privind traficul de droguri. Individul a mai fost cercetat, în 2020, pentru deţinere de droguri. În trecut, a mai fost filmat în timp ce intimida alţi şoferi.

Acum este reţinut. A fost amendat cu 6.000 de lei şi este cercetat doar pentru tulburarea liniștii si ordinii publice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Filmul celor 11 ore în care şoferul cu Mercedes a batjocorit oamenii legii. Circul s-a încheiat doar când s-a predat de bunăvoie