Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Focar de toxiinfecţie în Mehedinţi. Peste 120 de elevi şi adulţi s-ar fi îmbolnăvit cu Listeria sau Salmonella după o porţie de paste

E anchetă epidemiologică de proporţii în Mehedinţi, după ce mâncarea de la şcoală a îmbolnăvit peste 120 de oameni, copii şi adulţi. Autorităţile au prelevat probe din pastele livrate la opt unităţi de învăţământ, în cadrul programului "O masă sănătoasă". Şi aşteaptă să vadă dacă alimentele erau contaminate cu Listeria sau Salmonella. Mulţi dintre părinţi, când şi-au văzut copiii aproape leşinaţi, n-au mai aşteptat ambulanţele. I-au urcat în maşini şi au fugit cu ei la urgenţe. Doar 10 copii au rămas internaţi peste noapte. Cei mai mulţi dintre ei vor pleca acasă în cursul zilei de astăzi.  

de Redactia Observator

la 20.09.2024 , 13:56

Străzile din opt localităţi din Mehedinţi s-au transformat într-un câmp de luptă. Peste 121 de elevi şi profesori, de la opt şcoli diferite din judeţ, au început să se simtă brusc rău după ce au primit pachetul împărţit la şcoală  - paste cu carne, de la aceeaşi firmă de catering. Cu toții ar fi făcut toxiinfecție alimentară. 

10 copii au rămas internaţi

"Mirosea mâncarea, nu putea să stai lângă ea. Am două fete. Una a mâncat acolo, cealaltă a luat-o acasă. Când am mirosit-o, mirosea de nu puteai să stai lângă caserola aia", spunea unul dintre părinţi.

Vezi și

În faţa unităţii de primiri urgenţe a spitalului județean din Drobeta Turnu Severin, a fost tot ca pe front. Firma de catering are contract cu multe şcoli din judeţul Mehedinţi. Acum, patronii sunt verificaţi. În plus, IPJ Mehedinţi a demarat o anchetă şi a deschis un dosar in rem pentru infacțiunea comercializării de produse alterate. 10 copii au rămas internaţi peste noapte la Spitalul Judeţean. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Focar de toxiinfecţie în Mehedinţi. Peste 120 de elevi şi adulţi s-ar fi îmbolnăvit cu Listeria sau Salmonella după o porţie de paste