Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video PLAN ROŞU: 72 de elevi şi profesori la spital cu intoxicaţie. "Mirosea mâncarea, nu puteai să stai lângă ea"

Plan roşu de intervenţii la şcolile din Mehedinţi. 70 de copii, cel mai mic de cinci ani, şi doi profesori au ajuns la spital. Toţi au început să se simtă brusc rău, după ce au mâncat paste cu carne livrate de aceeaşi firmă de catering. Mulţi dintre părinţi, când şi-au văzut copiii aproape leşinaţi, n-au mai aşteptat ambulanţele. I-au urcat în maşini şi au fugit cu ei la urgenţe. Intervenţia este în desfăşurare şi în acest moment. 

de Redactia Observator

la 19.09.2024 , 19:17

Străzile din opt localităţi din Mehedinţi s-au transformat într-un câmp de luptă. Părinţi care aleargă cu copiii în braţe, leşinaţi. Ambulanţe pline de mici pacienţi care abia se mai ţin pe picioare. Medici copleşiţi care nu ştiu pe cine să ajute mai întâi şi cer disperaţi întăriri. 

Peste 70 de elevi au început să se simtă rău după ce au mâncat prânzul la şcoală

Sunt peste 70 de elevi şi cel puţin doi profesori, de la opt şcoli diferite din judeţ, care au început să se simtă brusc rău după ce au primit pachetul împărţit la şcoală  - paste cu carne, de la aceeaşi firmă de catering. Cu toții ar fi făcut toxiinfecție alimentară. 

Vezi și

Primul apel la salvare a fost dat la ora 14:15. Au urmat apoi zeci de telefoane în cascadă ale părinţilor care reclamau aceleaşi afecţiuni - dureri puternice de stomac, ameţeli și stări de vomă. 

Pe acelaşi subiect

"Mirosea mâncarea, nu putea să stai lângă ea. Am două fete. Una a mâncat acolo, cealaltă a luat-o acasă. Când am mirosit-o, mirosea de nu puteai să stai lângă caserola aia", spune un părinte.

"Avem 63 de solicitări şi am intervenit cu toate echipajele din dotare, am solicitat şi doua echipaje de acasă", spune Victor Maliborschi, manager SAJ Mehedinţi.

În faţa unităţii de primiri urgenţe a spitalului județean din Drobeta Turnu Severin, asistenţii şi medicii scot pe bandă rulantă elevii din ambulanţe. Pe tărgi, în scaune cu rotile ori pe braţe. 

Mâncarea a fost livrată de aceeaşi firmă de catering

Mulţi dintre părinţi, când şi-au văzut copiii cum se simt tot mai rău de la un minut la altul, n-au mai aşteptat ambulanţele. 

Au fost aduşi elevi inclusiv cu microbuzul şcolar. Nu e exclus ca numărul cazurilor să crească. Firma de catering are contract cu multe şcoli din judeţul Mehedinţi. Acum, patronii sunt verificaţi. 

"Azi s-au servit 140 de porţii. Tot judeţul e mobilizat. Până acum n-am avut nicio problemă", spune Viorel Spuză, primar Vlădaia.

Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică au luat deja probe din mâncarea oferită copiilor și așteaptă rezultatele analizelor de laborator.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » PLAN ROŞU: 72 de elevi şi profesori la spital cu intoxicaţie. "Mirosea mâncarea, nu puteai să stai lângă ea"