Antena Meniu Search
x

Furtunile au făcut din nou ravagii în nord-vestul țării. Acoperișurile caselor și mașinile au fost ciuruite de grindină

Furtunile au făcut din nou ravagii în nord-vestul ţării. A fost cod roşu de vreme severă în patru judeţe, noaptea trecută. Străzile din Baia Mare s-au inundat, după ce canalizarea nu a mai făcut faţă ploilor, iar în mai multe localităţi din Maramureş grindina a distrus maşini şi faţade de case. Spitalul din Târgu Lăpuș a rămas fără acoperiş, în urma rafalelor de vânt de 100 de kilometri la oră.

de Redactia Observator

la 02.08.2021, 09:10

Vezi și

Baia Mare a fost sub cod roşu de vreme rea. Din cauza cantităţilor mari de apă căzute într-un timp foarte scurt, canalizarea oraşului n-a mai făcut faţă, astfel că mai multe străzi au fost inundate. 

Localnic: Doamne fereşte, aşa ceva! 

De fapt, zeci de localităţi din Maramureş au fost sub atenţionare cod roşu începând se seara trecută şi până după miezul nopţii. Au fost vijelii puternice, rafale de vânt de peste 100 de kilometri la oră şi căderi de grindină. Cantitatea de apă căzută a depăşit 35 de litri pe metru pătrat. 

Localnic: Să vedem după aia pagubele! Cred că tot mălaiul e distrus de tot! 

Pe acelaşi subiect

Furtuna a lovit şi oraşul Seini, iar în Handalu Ilbei, autoturismele dar și acoperișurile caselor au fost pur și simplu ciuruite de grindină. Oamenii spun că au primit mesaj prin sistemul RO-ALERT exact când s-a dezlănțuit furtuna și nu au mai apucat să facă absolut nimic. 

La Cavnic, pe drumul judeţean ce face legătura cu Sighetu Marmației, mai mulți copaci au fost doborâți pe carosabil. Angajaţii ISU au intervenit cu drujbele pentru a curăţa drumul. 

Localnic: Maşina ca maşina, Doamne fereşte de cineva în maşină! 

Un copac s-a prăbuşit pe şosea şi în localitatea Lăpușel. Iar acoperișul Spitalului Orășenesc Târgu Lăpuș a fost luat de vânt. Din fericire, la ultimul etaj nu sunt pacienți, aşa că nimeni n-a fost rănit. Până dimineața, angajaţii ISU au acoperit cu folie partea luată de vânt. În urmă cu patru ani, o altă furtună s-a abătut asupra orașului. Şi atunci, acoperișul spitalului a fost luat de vânt. 

Un acoperiş a fost luat de vânt şi în Borşa. A fost aruncat peste un stâlp de curent pe care l-a rupt, iar oraşul a rămas fără curent electric. În localaitatea Culciu, din Satu Mare, grindina a lăsat urme şi pe fațada caselor.

Iar în Cluj-Napoca vântul a provoacat din nou daune, cei mai afectați fiind organizatorii festivalului de film TIFF. Furtuna neașteptată a luat pe sus gardurile și un ecran montat în aer liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Furtunile au făcut din nou ravagii în nord-vestul țării. Acoperișurile caselor și mașinile au fost ciuruite de grindină