Antena Meniu Search
x

Video Bucăți din acoperișul unui bloc s-au prăbuşit în baia unui dejean, în timpul furtunii de Cod roșu de sâmbătă seară

Furtuna de Cod roșu a făcut prăpăd în Dej, sâmbătă seară. Mai multe familii au rămas sub cerul liber, la propriu, după ce apartamentele lor de la mansarda unui bloc din municipiu au fost inundate, ori distruse de bucăți uriașe de zidărie care s-au prăbușit precum niște piese de Lego.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.08.2021, 15:31

Vezi și

Unul dintre proprietari s-a trezit cu baia distrusă după ce zidul din capătul acoperișului s-a prabusit spre podul blocului, iar cum tavanul apartamentelor a fost făcut doar din plăci de rigips, bolțarii a ajuns în apartamentele oamenilor. In apartamentele în care nu au ajuns bolțarii, apa a distrus tot. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

Omul a povestit pentru Observator că a venit acasă la 10 minute după furtuna de Cod roșu și spune că doar o minune a făcut să nu-i cadă în cap zidăria de pe acoperiș. Problemele sunt vechi de cel puțin 10 ani, spune el, iar reparațiile nu pot fi făcute pentru că blocul nu are încă recepția făcută, deci nici CF.

Reparațiile, pe banii proprietarilor

Dacă până acum s-au făcut reparații punctuale, de această dată lucrurile stau mult mai grav și costurile sunt mult prea mari pentru a putea fi suportate de proprietari. Și, pentru că nu au actele în regula, oamenii nici nu și-au putut încheia polițe de asigurare. 

Pe acelaşi subiect

În total, patru apartamente de la mansarda blocului au fost afectate într-un fel sau altul de furtuna de Cod Roșu de sâmbătă seară. Acolo unde acoperișul nu a fost distrus de bucățile de zidărie, a fost îmbibat de apa infiltrată care a ajuns, într-un final, în casele oamenilor.

Bucăți din acoperișul unui bloc s-au prăbuşit în baia unui dejean, în timpul furtunii de Cod roșu de sâmbătă seară

Articol realizat cu imagini și informații obținute de reporterul Observator Alex Prunean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Bucăți din acoperișul unui bloc s-au prăbuşit în baia unui dejean, în timpul furtunii de Cod roșu de sâmbătă seară