Antena Meniu Search
x

Video Imagini cutremurătoare cu tatăl care şi-ar fi vândut copilul în Germania. Cum răspunde întrebat dacă îi este dor de el

Caz șocant în Gorj. Un băiat de 6 ani ar fi fost vândut de părinţi pentru 4.500 de lei unui bărbat din Germania. A plecat din ţară cu un vecin care avea procură. Acasă, în localitatea lui, nimeni - nicio autoritate şi niciun vecin nu s-a întrebat unde a dispărut copilul. Totul a ieşit la iveală când, la înscrierea la şcoală, autorităţile germane au cerut actele de adopţie. Copilul va fi acum adus înapoi în România. Cei doi fraţi ai săi sunt în grija unui asistent maternal până când ancheta poliţiştilor va fi finalizată. 

de Redactia Observator

la 26.04.2024, 20:29

Vezi și

Cristian e de trei luni în Germania, la peste 1500 de km de casă. Tatăl său spune că l-a trimis acolo pentru un viitor mai bun . 

Ionel Ghelmegeanu, tatăl copiilor: Am zis că, na, are şi el altă posibilitate noi nu avem posibilitatea să ii ţinem. 

Reporter: Vă pare rău că v-ati lăsat copilul să plece?

Ionel Ghelmegeanu, tatăl copiilor: ​Nu.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Dar de ce vă vine să plângeţi? Vă e dor de el?

Ionel Ghelmegeanu, tatăl copiilor: Nu.

Reporter: Credeaţi că o să aibă un viitor mai bun acolo?

Ionel Ghelmegeanu, tatăl copiilor: Da.

Copilul a plecat cu un vecin care lucrează acolo și a ajuns la un cetățean neamț care l-a cunoscut pe băiat când a venit în România. Unchiul micuţului acuză că părinții ar fi primit bani.  

Unchiul copiilor: Aproape 1000 de euro - 900 de euro. I-a dat cumnatului si el in loc sa ia mâncare şi tot ce trebuie a dus banii la fată.

Ionel Ghelmegeanu, tatăl copiilor: Nu ne-a dat niciun ban. S-a ataşat de el, când venea la ţară, copilul direct la el.

Bunica copiilor: Au spus că l-au dat pentru trei luni şi îl aduce şi acum de Paşte nu l-a adus pe copil. Eu lor le-am spus: nu daţi copiii că sunteţi în neregulă. Nu m-au ascultat.

Alexandru Călinoiu - avocat: S-a plecat cu copilul cu procura aceea pe termen limitat prin vama Nădlac perfect legal, s-au făcut verificările. A fost scanată procura, au fost scanate actele de identitate.

Povestea a ieşit la iveală la începutul acestei luni

Autorităţile germane au cerut dovada de adopţie după ce bărbatul la care a ajuns ar fi vrut să îl înscrie la şcoală şi la medicul de familie. Pentru că acesta nu a putut demonstra că l-a dus pe copil legal din România, oficialii din Germania au luat legătura cu autorităţile de la noi, care au cerut imediat celor de la Protecţia Copilului să verifice situaţia familiei. Cei doi frați ai minorului, o fetiță de 8 ani și un băiețel de nici 3 ani, sunt acum în grija unui asistent maternal. Ieri au fost vizitaţi de ministrul Familiei.

Natalia Intotero -  ministrul Familiei: De aproximativ 3-4 zile fraţii acestui minor sunt luati de DGASPC sunt in grija statului, am vrut sa ma asigur ca sunt ingrijiti, ca beneficiaza de consiliere psihologică.

Lidia Bîrsanu - psiholog: După ce i-am preluat pe cei doi minori aflaţi la domiciliu, fetiţa cea mare de 8 ani, practic, astepta cumva ca cineva să o scoată din familie si să îi ofere un alt mediu.

Deşi Cristian nu a mai fost văzut de trei luni, nimeni din localitate nu s-a interesat de soarta sa, nici vecini, nici autorităţi. Primăria din Dănciuleşti susţine că familia nu a fost în atenția asistenților sociali pentru că nu ar fi avut probleme niciodată. Asta deşi părinţii şi cei trei copii trăiau într-o sărăcie cruntă. Dormeau toţi într-o singură cameră, iar iarna îngheţau de frig pentru că în loc de geamuri aveau cartoane. 

Marius Bădescu, primar Dănciulești: Era o familie integrată, nu era o familie dezbinată. 

Reporter: Vă surprinde situaţia asta? Sunteţi şocat de ce aţi aflat?

Marius Bădescu, primar Dănciulești: Dacă se vor adeveri cele spuse, mă surprinde.

Băiatul este acum în custodia autorităţilor din Germania, care vor colabora cu oficialii români pentru a-l aduce înapoi în ţară. Potrivit celor mai recente date Eurostat, 900 de români au fost în ultimul an victime ale traficului de persoane în Uniunea Europeană. Peste jumătate dintre ei au fost copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 13 voturi
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Imagini cutremurătoare cu tatăl care şi-ar fi vândut copilul în Germania. Cum răspunde întrebat dacă îi este dor de el