Antena Meniu Search
x

O familie din Gorj şi-ar fi vândut fiul de 6 ani unei familii din Germania, pe 8.000 de lei. Băieţelul ar fi fost scos din ţară cu o procură falsă

Anchetă uriaşă după ce un băieţel de 6 ani din Gorj ar fi fost vândut pentru 8000 de lei în Germania şi ar fi fost scos din România, de un cetăţean străin, cu o procură falsă. Procurorii DIICOT au intrat pe fir, iar Direcţia pentru Protecţia Copilului a făcut mai multe verificări şi i-a luat deja în grijă, pe cei doi fraţi ai copilului care a ajuns ilegal, peste graniţă. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 26.04.2024, 13:44

Vezi și

Cazul a ajuns în atenţia DGASPC Gorj, după ce Autoritatea Naţională de Adopţie şi Protecţia Copilului a sesizat instituţia în baza unei informaţii pe care le avea din Germania. Băieţelul în vârstă de 6 ani ar fi fost scos ilegal din ţară, în baza unor documente false, chiar la începutul lunii aprilie. 

De câteva zile, însă, băiatul este în custodia autorităţilor germane, este bine, iar statul român face demersuri pentru ca acesta să fie adus înapoi în ţară. Acasă, băiatul mai are doi fraţi. După ce s-a aflat de acest caz, cei doi copii au fost preluaţi de urgenţă de autorităţi şi acum se află în grija unui asistent maternal.

Întrebaţi ce s-a întâmplat cu băiatul de 6 ani, părinţii au spus doar că acesta se află în Germania, fără să explice cum a ajuns acolo sau la cine se află. Potrivit unor surse din anchetă, cei doi români ar fi primit 8.000 de lei printr-un intermediar, de la o familie din Germania în schimbul copilului. Informaţia nu a fost confirmată oficial până în acest moment. Pe fir au intrat şi procurorii DIICOT, care au deschis o anchetă.

Vorbim de o familie fără posibilităţi, copiii locuiau într-o cameră şi în loc de geamuri aveau cartoane. Părinţii au ajuns şi în atenţia poliţiei, care a deschis un dosar penal pentru violenţă în familie, după un scandal generat pe fondul consumului de alcool. 

Pe acelaşi subiect

Ce spun autorităţile

”Imediat s-a demarat procedura conform legislaţiei în vigoare, fiind înştiinţate instituţiile abilitate să verifice aspectele sesizate şi să intervină conform competenţelor legale, fiind vorba, în acest caz despre DIICOT. Reprezentanţii DGASPC Gorj s-au deplasat la domiciliul familiei împreună cu reprezentanţii autorităţii locale pentru a evalua situaţia socio-familială. S-a constatat în urma intervenţiei şi a discuţiilor purtate cu reprezentanţii legali că minorul în cauză nu se află la domiciliu.  S-a constatat că la domiciliu mai există doi minori, minori ce au fost preluaţi la scurt timp de reprezentanţii DGASPC Gorj împreună cu reprezentanţii Poliţiei, fiindu-le instituită măsură de protecţie specială-plasament în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti”, a declarat  purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Minodora Sucea.

Tatăl copilului este alcoolic, iar mama pare a avea probleme psihice, au constatat autorităţile care s-au deplasat la locuinţa familiei. Acolo au fost găsiţi sora mai mare a băieţelului care ar fi fost vândut şi fratele mai mic al acestuia. Fata are opt ani, iar fratele cel mic are doi ani şi opt luni. Ambii se află acum la asistenţi maternali şi urmează un program de consiliere psihologică. Autotrităţile au cerut pentru cei doi copii şi alte investigaţii medicale.

Director general al DGASPC Gorj, Laurenţiu Diaconescu şi ministrul Familiei, Natalia Intotero, i-au vizitat pe cei doi fraţi ai minorului la domiciliul asistenţilor maternali, purtând discuţii cu aceştia. Oficialii DGASPC Gorj precizează că ”după clarificarea situaţiei juridice a minorului aflat în Germania, instituţia va interveni în preluarea acestuia şi instituirea unei măsuri de protecţie specială”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » O familie din Gorj şi-ar fi vândut fiul de 6 ani unei familii din Germania, pe 8.000 de lei. Băieţelul ar fi fost scos din ţară cu o procură falsă