Antena Meniu Search
x

Video Împuşcat "din joacă" în ochi de un alt copil, băieţelul de 11 ani din Suceava şi-ar putea pierde vederea. Mama lui e în stare de şoc: "I-au spus să termine, că doare!"

Un băiat de 11 ani din Suceava este în pericol să rămână fără vedere. A fost împuşcat în ochi de un adolescent care a îndreptat în joacă spre el un pistol cu bile de cauciuc. Tânărul şi-a cumpărat arma neletală de pe internet şi a fost convins că nu poate provoca răni. Neobişnuit cu ea, a scăpat degetul pe trăgaci, iar proiectilul s-a înfipt în orbita dreaptă a copilului. 

de Redactia Observator

la 03.06.2023, 19:24

Vezi și

Băiatul împuşcat în ochi se plimba într-un parc din Suceava cu sora lui, când s-a întâlnit cu adolescentul de 17 ani. Acesta a vrut să le arate unor prieteni cum funcţionează pistolul airsoft de care era foarte mândru şi pe care îl cumpărase de pe internet. 

Mama copilului împuşcat: "A tras spre băieţelul meu, exact în ochi"

"A tras în colegul fetei de liceu şi-n fată şi i-au spus să termine, să nu mai tragă cu el, că doare. El a tras a treia oară în sus şi următoarea tură a zis că nu mai are bile... A tras spre băieţelul meu. Şi i-a venit exact în ochi", povesteşte mama victimei.

Speriat de ce a făcut, băiatul de 17 ani a sunat la 112 şi a chemat ajutoare. "I-a tras în ochi, aici. Un alt copil a tras cu o armă din asta într-un alt copil", spune un martor. "M-am dus acolo, era poliţia, salvarea. Din apartament s-au auzit împuşcături", adaugă altcineva.

Pe acelaşi subiect

Copilul a ajuns în stare gravă la spital. S-ar putea să-şi piardă vederea cu ochiul rănit

Copilul de 11 ani a ajuns în stare de şoc la Spitalul de Urgenţă din Suceava. Pentru că starea lui era foarte gravă, medicii l-au transferat la Iaşi, unde sunt spitale cu aparatură performantă şi doctori specializaţi în cazuri critice. Oftalmologii fac tot ce pot pentru el, dar nu sunt siguri că va mai vedea cu ochiul rănit. 

"A fost internat în clinica de oftalmologie a Spitalului Sfântul Spiridon, având o contuzie la nivelul ochiului, cu hemoragie în interiorul ochiului. Prognosticul, recăpătarea întregii capacităţi vizuale la nivelul ochiul afectat, este rezervat", a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

Cine este adolescentul care l-a împuşcat pe copil cu arma tip airsoft, la Suceava

Adolescentul de 17 ani care l-a împuşcat în ochi pe copil este crescut de bunici - părinţii sunt plecaţi la lucru în străinătate. Acum este anchetat de poliţiştii care i-au confiscat arma şi l-au amendat cu 5.000 de lei. Băiatul a căzut într-o capcană care îi păcăleşte pe mulţi. Pistoalele airsoft, cu aer comprimat, pot fi cumpărate fără autorizaţie, dar asta nu înseamnă că nu sunt periculoase. De aceea, legea interzice folosirea lor în locurile publice. 

"Nu putem să ne plimbăm cu o armă tip airsoft la şold pe stradă şi să o folosim unde vrem noi", spune Vlad, instructor poligon. "Chiar dacă armele de tip airsoft sunt considerate neletale, trebuie sa luam în calcul faptul că sunt inspirate după modelul celor reale. Proiectilul poate zbura cu până la 200 de metri pe secundă şi, deşi pistolul este încărcat cu bile de plastic sau de cauciuc, lovitura poate provoca daune serioase", arată Bogdan Dinu, reporter Observator.

Legea spune că aceste arme pot fi folosite doar în spaţii special amenajate, iar acasă trebuie ţinute sub cheie, ca să nu încapă pe mâna copiilor. Luna trecută, un băiat de şapte ani din Constanţa a speriat toată şcoala. A intrat în clasă cu puşcă airsoft a tatălui său. Un profesor i-a confiscat-o înainte să fie cineva rănit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Împuşcat "din joacă" în ochi de un alt copil, băieţelul de 11 ani din Suceava şi-ar putea pierde vederea. Mama lui e în stare de şoc: "I-au spus să termine, că doare!"