Antena Meniu Search
x

Video Profesorul care a confiscat arma pe care copilul de 7 ani a adus-o la școală a ascuns-o în dulap și nu a anunțat pe nimeni: nu i s-a părut nimic grav

Sunt anchete peste anchete după ce un elev a reuşit să intre cu o armă de tip airsoft într-o şoală din Constanţa. Copilul de 7 ani o avea într-o sacoşă şi dorea să se joace în curte cu ea. Profesorul de sport, cel care a găsit puşca, a pus-o într-un dulap şi nu a anunţat iniţial pe nimeni pentru că nu i s-a părut gravă situaţia. Tatăl băiatului a fost amendat pentru că nu a încuiat arma într-un loc sigur.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 12.05.2023, 19:56

Vezi și

Elevul, care nu avea cursuri în momentul respectiv, a intrat nestingherit miercuri după-amiaza pe poarta şcolii gimnaziale numărul 33 pentru că nu este paznic. Avea pe lângă puşca airsoft şi alte jucării şi căuta copii cu care să se joace. Profesorul de sport l-a văzut, i-a confiscat arma şi a pus-o într-un dulap, dar nu a spus nimănui de ea în ziua respectivă.

Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța: Icidentul nu a fost anunțat pentru că dumnealui la momentul respectiv nu a înțeles gravitatea situației.

Şcoala este împrejmuită de camere de supraveghere doar că nimeni nu le urmăreşte deocamdată.

Profesorul de sport l-a văzut, i-a confiscat arma şi a pus-o într-un dulap

Pe acelaşi subiect

Ionela Halciuc: Primăria Constanţa a achiziţionat şi montat, anul acesta, 220 de camere de supraveghere la unităţile de învatamant, urmând ca, în scurt timp, dispeceratul să fie preluat de poliţia locală.

În Constanţa, din cele 517 unităţi de învăţământ, doar 241 sunt păzite. Oamenii sunt revoltaţi de situaţie şi cer măsuri urgent. Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei pentr

Psiholog, Cristina Dincu: Responsabilitatea lui era sa se asigure ca aceasta arma nu intre pe mâna copilului. Extrem ca important ca adulții să respecte regulile ca și copiii să aibă la rândul lor aceste reguli.

Cu 5.000 de lei a fost amendat acesta pentru faptul că puşca nu a fost securizată.

În România, legea care reglementează deţinerea armelor de foc este una dintre cele mai dure din Europa. Atât cele letale cât şi cele neletale trebuie autorizate. Nu pot fi cumpărate fără aviz de la poliţie, testare medicală şi dovada că pot fi depozitate într-o cutie specială.

Anul trecut au fost eliberate putin peste 5800 de permise de port arma

Adrian Nicolae, Director Direcţia Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR: Pentru armele letale apare o singură condiție în plus, legată de persoana care dorește cumpărarea. Această persoană trebuie să indeplinească o condiție legată de permis de vânătoare, tir sportiv, antrenor sau o cindiție de calitatea de militar, polițist, magistrat.

Anul trecut au fost eliberate putin peste 5800 de permise de port arma. Si tot anul trecut au fost retrase aproape jumatate din ele. Proprietarii nu au repsectat legea.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Specialiştii atrag atenţia că inclusiv armele cu bile de cauciuc sau de plastic pot fi extrem de periculoase.

În cazul armelor albe, nu e însă nicio reglementare. Săbii, macete sau topoare de toate dimensiunile pot fi găsite în malluri sau pieţe din marile oraşe. În România, anul trecut, peste 113 mii de oameni aveau persmis de port armă, dintre care 73 de mii deţineau arme neletale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Profesorul care a confiscat arma pe care copilul de 7 ani a adus-o la școală a ascuns-o în dulap și nu a anunțat pe nimeni: nu i s-a părut nimic grav