Antena Meniu Search
x

"Circumstanţe necunoscute". Un pacient a căzut de la etajul 3 al Spitalului Județean Sibiu. Anchetă în cazul bărbatului, care a fost intubat la ATI

Poliția și reprezentanții Spitalului Județean Sibiu fac anchete după ce un pacient a căzut de la etajul 3 al unității medicale. Anchetatorii vor să afle dacă a fost vorba despre un accident sau o tentativă de sinucidere și dacă s-au resprectat procedurile interne.

de Redactia Observator

la 03.06.2023, 15:18

Un pacient a căzut de la etajul 3 al Spitalului Județean Sibiu
Un pacient a căzut de la etajul 3 al Spitalului Județean Sibiu - Facebook

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a anunţat, sâmbătă dimineaţa, că urmează să facă o anchetă administrativă, după ce un pacient a căzut în urmă cu două zile de la etajul trei al secţiei de Neurochirurgie, "în circumstanţe necunoscute", fiind operat ulterior, iar în prezent este intubat în ATI, potrivit unui comunicat de presă.

A căzut de la etajul 3 al Spitalului din Sibiu. Starea pacientului

Pacientul a ajuns la spitalul din Sibiu marți, având o fisură la cutia craniană. El a fost internat în spital. "Pacientul a fost adus la spital în cursul zilei de marți 30 mai, cu o plagă fronto-parietală dreapta, care a fost suturată în cadrul Unității de Primiri Urgențe. Examenul tomografic a evidențiat și fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care pacientul a fost preluat pentru supraveghere și tratament în cadrul Secției Clinice Neurochirurgie. Subliniem că la momentul prezentării in UPU și în momentul internării pacientul a fost perfect conștient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor și nu a prezentat halenă etanolică. Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară. Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării și nu a existat suspiciune unui posibil sevraj", a explicat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Reprezentanții spitalului mai spun că ulterior, evoluția pacientului a fost "favorabilă" conform rezultatului obținut în urma reexaminării la computerul tomograf. De asemenea, pacientul "a continuat să fie cooperant, comunicativ și fără semne de agitație psihomotorie care se determine măsuri speciale, situație consemnată. de altfel, așa cum am menționat, pe tot parcursul internării".

Incidentul a avut loc tot marți, atunci când pacientul a căzut de la etajul 3 al clădirii. Bărbatul a supraviețuit, dar este în stare gravă. "Ulterior în cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secției Neurochirurgie, în circumstanțe necunoscute. S-a intervenit de urgență conform protocoalelor și procedurilor și pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secției și din Unitatea de Primiri Urgențe. Medicul șef al secției a informat conducerea spitalului precum și familia pacientului, cu care a discutat personal. De asemenea, s-a intervenit chirurgical de urgență, pacientul fiind operat de o echipă mixtă (chirurgie - ortopedie). Ulterior bărbatul a fost internat în cadrul secției ATI, intubat", a precizat Decebal Todăriță.

Spitalul va declanșa o anchetă administrativă pentru a stabili ce s-a întâmplat. Anchetă face și Poliția Sibiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Circumstanţe necunoscute". Un pacient a căzut de la etajul 3 al Spitalului Județean Sibiu. Anchetă în cazul bărbatului, care a fost intubat la ATI