Antena Meniu Search
x

Video Marius, românul care pilotează elicoptere Black Hawk pentru Armata SUA. A plecat din ţară la 17 ani, dar visează să se întoarcă: "Oriunde aş fi, aici este acasă"

Un român care a ştiut ce vrea de la viitor şi a ajuns la lucreze pentru armata SUA. Marius Mânac este pilot de Black Hawk şi a participat la misiuni în Irak şi Afghanistan. Pentru soldaţii americani, nu e doar un camarad de nădejde, ci şi un prieten pe viaţă. Românul a mărturisit totuşi pentru Observator că vrea să se întoarcă acasă.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 31.05.2024 , 23:51

Marius este românul care pilotează elicoptere Black Hawk pentru armata americană. A plecat din ţară când avea doar 17 ani, împreună cu mama şi fratele lui. "Ne-am stabilit în Statele Unite, în  Kansas, şi am terminat liceul acolo. Am decis să încep facultatea, am terminat în 2011, pe Justiţie Criminală, după care, în 2011, am fost acceptat în Şcoala de Poliţie", povesteşte Marius Mânac, pilot.

Un român, pilot în Armata SUA

A urmat apoi Facultatea de Drept şi a devenit om al legii, fiind inspirat de tatăl său, fost poliţist în România. O pasiune din copliările l-a îndreptat însă spre o altă carieră. A făcut cursul de pilot în SUA şi a ajuns la manşa celui mai performant elicopter, Black Hawk.

Vezi și

"Asta voiam tot timpul să fac, să zbor. Sunt pilot din 2020. Am avut o pasiune pentru zbor tot timpul, de când eram mic. N-am crezut niciodată că o să am şansa să fiu pilot", spune Marius Mânac, pilot.

Pe acelaşi subiect

A participat la misiuni NATO dificile

A participat la cele mai grele misiuni NATO, în Irak şi Afganistan. Acolo şi-a dat seama cât de importanţi sunt camarazii. "E diferit, e un şoc prima dată când eşti în război, totul e diferit când îl vezi la televizor şi când ajungi acolo prima dată. Adrenalina este constantă, speri că o să se termine cu bine. Ne bazăm unul pe altul zi de zi şi misiune cu misiune, trebuie să ne înţelegem şi să avem contact costant, e ca o familie", povesteşte Marius Mânac, pilot.

Deşi îşi trăieşte visul peste Ocean, Marius are îşi doreşte să se întoarcă în ţară definitiv: "Mai am trei ani în armata americană pe contractul de pilot şi după vreau să mă întorc. Îmi lipseşte ţara. Oriunde aş fi în lume, tot simt că aici este acasă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Marius, românul care pilotează elicoptere Black Hawk pentru Armata SUA. A plecat din ţară la 17 ani, dar visează să se întoarcă: "Oriunde aş fi, aici este acasă"