Antena Meniu Search
x

Video Martora cheie din dosarul morţii Raisei a şters imaginile care puteau rezolva cazul. Reacţia tatălui Raisei: "Cred că există o presiune de undeva"

Martorul-cheie în dosarul poliţistului care a omorât-o pe Raisa a fost găsit de anchetatori şi audiat în această dimineaţă. Doar că respectiva şoferiţă ar fi şters imagini extrem de importante pentru anchetatori. Aceştia încearcă acum să le recupereze de pe un card de memorie, iar avocatul celor două familii vrea să depună plângere penală împotriva ei, pentru mărturie mincinoasă.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 14.02.2022, 20:47

Vezi și

Tânăra s-ar fi aflat la volan, în spatele maşinii de poliţie, în momentul în care Raisa şi Marina au fost spulberate pe trecerea de pietoni. În această dimineaţă, femeia a fost chemată la audieri, la cererea avocatului celor două familii. Doar că... surpriză! Imaginile au dispărut. Timp de aproape două ore, tânăra le-a explicat anchetatorilor că imaginile au dispărut pentru că nu au fost descărcate de pe camera de bord. În schimb, dispozitivul ar fi fost folosit, după accident şi până în prezent, aşa că pur şi simplu a înregistrat imagini noi peste cele cu momentul impactului.

Avocatul nu crede această variantă şi spune că îi va face plângere penală pentru mărturie mincinoasă. Asta pentru că, la scurtă vreme după accident, tânăra i-ar fi spus acestuia că ar fi descărcat, de fapt, imaginile, pe telefon. "Eu am pe telefon discuţii din 24 ianuarie unde i-am spus: suntem într-o procedură judiciară, nu mi le daţi mie, salvaţi-le şi le trimiteţi ulterior la parchet. Martorul a spus de la bun început 'Nu ştiu de ce sunt aici, declaraţia mea nu prezintă relevanţă'", a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

Camera de bord a tinerei nu ar fi surprins doar momentul impactului, ci şi o parte din traseul poliţistului

"Ea nouă ne-a spus că le-a salvat de pe cardul acela în telefon, urmând din telefon să ni le trimită pe WhatsApp. De vreo lună de zile cumnatul meu încearcă să dea de ea şi nu a reuşit pentru că nu mai răspunde la telefon. Cred că există o presiune de undeva. Nu-mi dau seama de ce ar fi şters ea camera", a declarat Iulian, tatăl Raisei. Familiile victimelor spun că nu înţeleg decizia femeii. "Din moment ce s-a oferit să aducă o probă la dosar şi după să se retragă... Probabil chiar nu îşi doreşte să fie martoră sau să fie audiată ca şi martoră în acest dosar", spune şi Denisa, mama Marinei - cealaltă fată lovită pe trecere.

Camera de bord a tinerei nu ar fi surprins doar momentul impactului, ci şi o parte din traseul poliţistului. Sunt probe extrem de importante pentru anchetatori şi asta pentru că i-ar putea ajuta să stabilească răspunsul la câteva întrebări-cheie din anchetă. Dacă poliţistul conducea sau nu haotic, dacă acesta avea sau nu luminile aprinse şi i-ar putea ajuta să determine, măcar estimativ, ce viteză avea autospeciala înainte de impact. Contactată de un reporter Observator, tânăra nu a dorit să comenteze. Anchetatorii au ridicat acum cardul de memorie al dispozitivului şi vor încerca să recupereze imaginile pierdute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Martora cheie din dosarul morţii Raisei a şters imaginile care puteau rezolva cazul. Reacţia tatălui Raisei: "Cred că există o presiune de undeva"