Antena Meniu Search
x

Poliţistul care a provocat moartea Raisei va fi testat cu poligraful. Marina va fi audiată la domiciliu

Poliţistul care a provocat accidentul din Sectorul 1, în urma căruia o fetiţă a murit şi o alta a fost rănită, va fi supus unui test poligraf. Totodată, fetiţa rănită în accident va fi audiată, acasă, fiind admisă şi solicitarea privind depunerea "planului de acţiune" pentru a se vedea unde mergea poliţistul.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 02.02.2022, 14:57

Poliţistul care a provocat moartea Raisei va fi testat cu poligraful. Marina va fi audiată la domiciliu
Poliţistul care a provocat moartea Raisei va fi testat cu poligraful. Marina va fi audiată la domiciliu - Observator

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia Raisei, fetiţa care a murit în accidentul provocat de un poliţist pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei, a anunţat că procurorul i-a admis cererea de administrare a testului cu poligraful pentru poliţistul Constantin Popescu, potrivit news.ro.

El a menţionat că i-au fost aprobate şi solicitările privind audierea, la domiciliu, a celeilalte fetiţe, care a fost rănită în accident, şi privind depunerea "planului de acţiune" pentru a vedea unde se îndrepta poliţistul.

A fost cerută audierea polițistului care l-a dezbrăcat pe Popescu și a schimbat geaca cu el

Avocatul Adrian Cuculis solicitase audierea celei de-a doua fetiţe, care a supravieţuit accidentului şi a cărei stare de sănătate este bună, el propunând procurorului de caz să discute cu copila la domiciliul acesteia. 

Cuculis susţinea, de asemenea, că este importantă audierea unui alt poliţist, care este coleg cu cel aflat la volanul autospecialei implicate în accident.  

"Mai este încă un martor, cred eu, foarte important, pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu şi a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la Secţia 5, martorul respectiv, şi trebuie să vină să dea declaraţii de ce a făcut gestul acesta”, declara, săptămâna trecută, avocatul Adrian Cuculis.  

Avocatul familiei Raisei cere audierea Marinei, cea de-a doua fetiţă lovită pe trecere 

El preciza că Marina, cea de-a doua fetiţă care se afla împreună cu Raisa atunci când a avut loc accidentul, ”e bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului”, copila fiind dispusă, conform avocatului, să discute cu procurorul despre ce s-a întâmplat atunci. 

Cuculis mai preciza că a solicitat procurorului de caz audierea copilei la domiciliul acesteia, pentru ca ea să nu fie supusă unor noi traume. 

”Nu putem să o audiem în Parchet. Mi se parte o chestiune mult prea intruzivă în viaţa ei şi, mai ales că este tulburată în urma accidentului, cererea a fost de audiere a domiciliul fetei şi aşteptăm să se pronunţe doamna procuror inclusiv pe această cerere”, spunea avocatul. 

În 13 ianuarie, Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.  

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului.  Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Evenimente » Poliţistul care a provocat moartea Raisei va fi testat cu poligraful. Marina va fi audiată la domiciliu