Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt cele opt victime ale accidentului aviatic din Italia. Două familii distruse complet

Opt persoane, două familii distruse complet este bilanţul dramatic al tragediei aviatice, în care a fost implicat magnatul român Dan Petrescu. Pe lângă şoţia şi fiul afaceristului, alţi patru membri dintr-o altă familie şi-au găsit sfârşitul.

de Monica Palade

la 04.10.2021, 13:41

Cei opt aflaţi la bordul unui Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV decolaseră din Linate la 13:04:12, cu destinația Olbia, unde miliardarul român avea o casă. La doar trei minute, 13:07:56, avionul se prăbuşea pe o clădire din San Donato Milanese, Milano.

În interiorul clădirii, folosită ca birouri și parcare pentru autobuze și care era în curs de renovare, nu se afla din fericire nimeni. Potrivit traseului de zbor, disponibil pe site-ul de monitorizare a traficului aerian Flightradar, cu câteva secunde înainte de prăbușire, avionul se deplasa la o altitudine de aproximativ 1.631 metri, la o viteză de 257 kilometri pe oră.

La 13:07:23 începe să piardă altitudine și viteza crește până ajunge la 360 de kilometri pe oră. Cu șase secunde înainte de impact, se deplasează cu 270 de kilometri pe oră, la o înălțime de 1.143 de metri. Potrivit unor martori, în momentul prăbușirii „avionul avea un motor aprins”, incendiu care s-a extins apoi la întreaga clădire afectată.

Ipoteze în cazul prăbuşirii

Pe acelaşi subiect

După constatările inițiale, procurorul adjunct din Milano, Tiziana Siciliano, a declarat că va fi deschis un dosar penal. În timpul zborului scurt, a explicat magistratul, nu a fost semnalată nicio alarmă la bord, dar în schimb „o anomalie pe undele radar” a apărut înainte ca avionul să se prăbușească. Dinamica faptelor ar putea fi clarificată cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă, care au intrat deja în posesia anchetatorilor. În orice caz, subliniază Siciliano, „este prea devreme pentru orice ipoteză” cu privire la motivele prăbușirii.

Cine sunt cele 8 victime ale accidentului aviatic

Nimeni din cei 8 prezenţi la bord nu au supravieţuit. La manşă se afla Dan Petrescu, care era şi proprietarul avionului, un cunoscut investitor imobiliar și unul dintre cei mai bogați magnaţi din România, care avea dublă cetăţenie română şi germană. Alături de miliardarul de 68 de ani, se afla soţia acestuia, Dorotea Petrescu Balzat (65 de ani) şi fiul lor, Dan Ştefan Petrescu, de 30 de ani.

Dan Petrescu avea o avere estimată la aproximativ 3 miliarde de euro şi deținea multe clădiri, care de-a lungul anilor au fost vândute marilor lanțuri comerciale. Afaceristul se întorsese în România în 1989, după ce trăise ani buni în Germania, unde se mutase pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu. Fiul său, Dan Ștefan Petrescu, în vârstă de 30 de ani, s-a născut la München, şi avea, de asemenea, dublă cetățenie.

Soția lui Petrescu, Regina Dorotea Petrescu Balzat, 65 de ani născută în România cu cetățenie franceză. La bord, se afla și Julien Brossard, un prieten canadian al lui Dan Ştefan, în vârstă de 36 de ani. Avionul, cumpărat în 2015, sosise la Milano din București pe 30 septembrie.

Cea de-a doua familie distrusă

Cea de-a doua familie distrusă este cea a managerului din Pavia, Filippo Nascimbene. Pe lângă afacerist, au murit soţia sa, Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, 34 de ani, născută în Franța, fiica fostului comentator Miki Alexandrescu, fiul lor, Rapahel, cu cetăţenie italiană, şi mama tinerei, Miruna Anca Wanda Lozinschi, româncă de 65 de ani cu cetățenie franceză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cine sunt cele opt victime ale accidentului aviatic din Italia. Două familii distruse complet