Antena Meniu Search
x

Video Mecanicul implicat în accidentul feroviar de la Fetești a fost reținut. Era băut la momentul impactului

Mecanicul locomotivei care transporta fier vechi şi care era băut la momentul impactului cu un alt marfar, la Fetești, a fost reținut de polițiști. Bărbatul ar fi adormit şi a depăşit semnalul de oprire de la intrarea în stație, apoi a intrat într-o altă garnitură. În urma impactului puternic, mecanicul locomotivei, dar şi şeful de tren au fost răniţi uşor.

de Redactia Observator

la 29.07.2021, 21:15

accidentul feroviar de la Fetești
Mecanicul implicat în accidentul feroviar de la Fetești a fost reținut - Observator

Comunicatul IPJ Ialomița: În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi, față de evenimentul feroviar produs în cursul nopții trecute, în stația CF Fetești, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă   aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova - Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie.

Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație. 

În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe acelaşi subiect

Față de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești.

Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit.

De asemenea, față de cel în cauză, polițiștii de la transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomița,  urmând ca, la data de 30 iulie 2021, față de acesta, să se propună Parchetului de pe lângă Judecatoria Fetești, luarea de măsuri legale.

Căile ferate au devenit la fel de periculoase ca şoselele, iar siguranţa călătorilor e la mâna norocului. Un mecanic beat a făcut prăpăd după ce a reuşit să deraieze două trenuri de marfă. S-a întâmplat la Feteşti, unde săptămâna trecută au mai sărit de pe şine alte două garnituri. Dacă ar fi fost trenuri de călători, am fi vorbit acum de o catastrofă feroviară de proporţii.

Haos şi întârzieri de sute de minute ale trenurilor, după accidentul feroviar de la Fetești

Imaginile filmate cu drona surprind dezastrul de pe calea ferată. Vagoanele de zeci de tone au ajuns unul peste altul. Trenul privat de marfă încărcat cu fier vechi a izbit un marfar gol, garat în staţia Feteşti. Doar norocul a făcut ca glonţul cu o greutate de peste 2 000 de tone să nu intre cu viteză într-un tren de călători. În urma impactului, 14 vagoane şi locomotiva primului tren au sărit de pe şine, iar la cel de-al doilea, patru vagoane s-au răsturnat.

Ministrul Transporturilor a anunţat primele măsuri în cazul accidentului feroviar de la Feteşti. Operatorului privat care deţine trenul marfar ce a provocat accidentul i-a fost suspendat certificatul de siguranţă şi nu mai poate face transport de marfă.

Mai mult, se vor face controale la operatorii de transport marfă şi călători pentru a verifica dacă sunt respectate normele de siguranţă. În urmă cu doar o săptămână, un incident similar a avut loc în aceeaşi zonă. Cinci vagoane ale unui tren marfar au deraiat. Şi atunci circulaţia a fost oprită pentru câteva ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Mecanicul implicat în accidentul feroviar de la Fetești a fost reținut. Era băut la momentul impactului