Antena Meniu Search
x

O adolescentă din Cluj a aşteptat 9 luni să se întâlnească cu un tânăr cunoscut pe Facebook. Băiatul a batjocorit-o la petrecerea de Revelion

O adolescentă în vârstă de 16 ani a vorbit cu un tânăr, tot de 16 ani, din luna martie a anului trecut pe Facebook, iar cei doi au hotărât să se întâlnească la petrecerea de Revelion. S-a dovedit a fi o greşeală uriaşă din partea tinerei.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 19.01.2021, 22:34

O tânără de 16 a făcut o greşeală enormă, atunci când a acceptat să se întâlnească cu un tânăr, la petrecerea de Revelion - Profimedia Images / Imagini de arhivă

Greşeala vieţii, pentru adolescentă din Cluj

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au anunţat că au reținut un tânăr de 16 ani, din comuna Ip, județul Sălaj, pentru săvârșirea infracțiunii de viol, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Acesta este bănuit că la data de 31 decembrie 2020, prin întrebuințarea de violențe, ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră de 16 ani, din comuna Poieni.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că cei doi tineri s-au cunoscut prin intermediul unei platforme online de socializare în luna martie a anului 2020, ulterior întâlnindu-se faptic.

Tânărul a fost prezentat magistraților din cadrul Judecătoriei Huedin, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările se efectuează în continuare pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Sfaturile poliţiştilor

Pentru a nu fi victima unor infracțiuni ca urmare a interacțiunii în mediul online cu alte persoane, polițiștii recomandă evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet – este vorba de conştientizarea faptului că odată postate aceste fotografii pot fi văzute sau folosite de oricine, oricând. Totodată, fotografiile postate „pot spune ceva” despre profilul tău în cadrul reţelei şi respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » O adolescentă din Cluj a aşteptat 9 luni să se întâlnească cu un tânăr cunoscut pe Facebook. Băiatul a batjocorit-o la petrecerea de Revelion