Antena Meniu Search
x

Video Pelerinajul Sfintei Parascheva. Oboseala şi-a spus cuvântul, iar credincioşii au rupt rândurile şi s-au luat la ceartă cu jandarmii

Pentru a doua noapte la rând numărul pelerinilor veniți la Iaşi întrece cu mult așteptările. La lăsarea serii peste 50.000 de oameni așteaptau la coadă. Unii s-au rugat în gând, în timp ce alţii au cântat la unison cântece religioase. Pentru câţiva creştini, însă, oboseala și nervii întinși peste măsura de la orele lungi de așteptare şi-au spus cuvântul şi la un moment dat s-au luat la ceartă cu jandarmii. 

de Redactia Observator

la 15.10.2023, 08:04

Vezi și

Nu se poate! E bătaie de joc! Ruşine! Ruşine! 

Noaptea trecută Pelerinajul de la Iaşi a scos în faţă două peisaje complet diferite. Cum timpul de așteptare a crescut mult fiindcă oamenii un venit în număr mare, pelerinii au reacționat diferit. Acest grup de tineri venit de la București de vineri noaptea şi încă nu ajunseseră aseară la baldachin. Că să treacă timpul mai repede și pentru ei și pentru cei din jur au cântat cântece religioase.

Oboseala şi-a spus cuvântul

Pelerin: Nici eu nu am mai avut răbdare la un moment dat, dar m-am gândit că o să fie răsplătită jertfa că am stat totuşi mult şi sigur o să ţină cont Sfânta Parascheva că am stat.

Pe acelaşi subiect

Însă la doar câţiva de metri distanţă, un alt grup, sătul să mai aștepte, încercă să rupă rândurile pentru a trece mai repede. La lăsarea serii peste 50.000 de oameni erau în continuare la coadă.

Clara Mihociu, reporter Observator: Cei care s-au aşezat sâmbătă seara la rând vor avea de parcurs un traseu de peste 4 km. Asta înseamnă că vor ajunge să se închine la racla cu moaştele sfintei Parascheva abia după peste 20 de ore. 

Pelerinii mai prevăzători au venit pregătiți

Ieri, în marea zi a Hramului, peste 35 de mii de oameni au participat la Sfânta Liturghie. După slujbă, credincioşii au primit și hrană pentru trup. 40 de mii de sarmale au fost pregătite pentru masa pelerinilor. 

De la începutul pelerinajului, peste 270 de mii de oameni s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva. Racla va rămâne în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi până la ultimul credincios de la coadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Pelerinajul Sfintei Parascheva. Oboseala şi-a spus cuvântul, iar credincioşii au rupt rândurile şi s-au luat la ceartă cu jandarmii